Insua solpark i Portugal

Danske Nordic Solar klar med stor ny solpark i Portugal

Det danske energiselskab Nordic Solar udvider porteføljen med en ny solpark i Portugal. Den nye
solpark, Ínsua, breder sig over 80 hektar i det sydøstlige Portugal og skal levere energi til 35.000
husstande på den iberiske halvø, hvor solenergi er i kraftig vækst. Den nye solpark bliver Nordic
Solars hidtil største og bakker op om virksomhedens ambition om at støtte overgangen til grønnere
og mere miljøvenlige energiformer med 1 GWp grøn energi i 2025.

Nordic Solar A/S udvider porteføljen med en ny solpark i Portugal, som bliver det danske energi-selskabs hidtil største. Solparken, som er placeret i Alentejo-regionen i det sydøstlige Portugal, skal levere strøm til 35.000 husstande og vil derfor med sine 48.5 MWp yde et betydeligt bidrag til det portugisiske solenergi-marked: Nordic Solar A/S udvider porteføljen med en ny solpark i Portugal, som bliver det danske energiselskabs hidtil største. Solparken, som er placeret i Alentejo-regionen i det sydøstlige Portugal, skal levere strøm til 35.000 husstande og vil derfor med sine 48.5 MWp yde et betydeligt bidrag til det portugisiske solenergi-marked:

”Nordic Solar er opsat på at gøre grøn energi tilgængelig for endnu flere husstande over hele Europa, og vi er stolte over den store positive indvirkning, som vi kommer til at have på Portugal med vores nye solpark Ínsua. Portugal har et ambitiøst mål om at sænke sit CO2-udslip frem mod 2030 ved at fordoble produktionen af vedvarende energi, og her kommer solenergi til at spille en betydelig rolle i landet, som er et af de mest solbeskinnede i Europa,” fortæller CEO i Nordic Solar, Nikolaj Holtet Hoff.

Udnytter hver en solstråle
Solparken er udviklet og opført af Chint Solar, der er førende inden for produktudvikling, finansiering, realisering og drift af solparker. Selvom solskinstimer er i overflod i Portugal, er den nye solpark designet, så den får det meste ud af solen i løbet af dagen. Den benytter sig nemlig af single-axis tracker-systemet, som er i stand til at følge solens stråler fra solopgang til solnedgang:

”Ínsua er en af de første solparker, hvor vi arbejder så tæt sammen med produktudvikleren, i dette tilfælde Chint Solar. Trackerteknologien gør det muligt for os at få mest muligt ud af solens stråler, og det er et vigtigt signal at sende både til vores aktionærer, men også til lokalområdet i Portugal, hvor vi har fået lov til at opføre den 80 hektar store solpark,” fortæller CEO Nikolaj Holtet Hoff.

Ud over samarbejdet med Chint Solar etableres solparken også i samarbejde med Our New Energy som PPA-rådgiver, med Axpo som PPA-partner, samt Banco Sabadel, S.A. som finansieringspartner.

Stigende efterspørgsel på solenergi
Hos Nordic Solar er man klar til at imødekomme den stigende efterspørgsel på grøn energi ved i 2025 at levere 1 GWp kapacitet, hvilket er en tredobling af produktionen i forhold til 2021 og nok til at forsyne over en halv million hjem med bæredygtig strøm:

”Siden etableringen af Nordic Solar i 2010 er virksomheden vokset støt, og med en kapacitet på 326 MWp i vores solparker på tværs af hele Europa udgør vi en af de 50 største porteføljer indenfor solenergi. Vi har konstant øje på bolden i forhold til potentielle opkøb og muligheder for Nordic Solar og vores aktionærer. Solenergi har aldrig været mere aktuel end nu,” afslutter CEO Nikolaj Holtet Hoff.

Bernardo Silvestre, der er leder af Business Development Europe hos Chint Solar, udtaler: “Vi er nødt til at handle nu, når det kommer til klimaforandringer. Vi har i Nordic Solar fundet en samarbejdspartner, som deler vores ambitioner. Det har været en fornøjelse at udvikle Ínsua-projektet for virksomheden, og vi ser frem til at fortsætte arbejdet mod en fremtid af bæredygtig og grøn energi i Europa.”

Om Nordic Solar A/S:
Nordic Solar er en solenergivirksomhed, der udvikler, opfører og driver solparker i industriel skala over hele Europa. Selskabet er beliggende i København og er ejet af mere end 650 aktionærer og beskæftiger 60 medarbejdere med otte forskellige nationaliteter. Siden Nordic Solar blev etableret i 2010, har virksomheden fokuseret på, at bæredygtig energi har leveret afkast til virksomhedens aktionærer og grøn el til slutbrugerne. I dag ejer Nordic Solar solparker med en samlet kapacitet på 326 MWp over hele Europa. www.nordicsolar.eu

Om Chint Solar
CHINT blev etableret i 1984 og er en førende, global leverandør af intelligente energiløsninger. Virksomhedens omfattende netværk spænder over 140 lande, mere end 30.000 medarbejdere og en årlig omsætning på over USD 15,8 mia. Chint Solar blev stiftet i 2006 og er noteret på børsen som et af de største selskaber inden for vedvarende energi. Chint Solar er blevet en hovedaktør i solenergibranchen med mere end 6.000 medarbejdere. Ud over at være specialiseret i produktion af krystallinske solcellepaneler er Chint Solar også en førende projektudvikler, der arbejder med udvikling, finansiering, realisering og drift af solparker. Med færdiggjorte projekter på mere end 8,0 GWp i diverse regioner har virksomheden opnået imponerende resultater. Chint Solars balance indeholder solcelleprojekter verden over i størrelsesordenen 5,0 GWp, hvilket gør virksomheden til én af de største uafhængige leverandører af vedvarende energi. Chint Solar etablerede i 2016 et projektudviklingsteam, dedikeret til det europæiske marked, som leverer projektudvikling i Tyskland, Holland, Spanien, Portugal, Italien, Frankrig, Ungarn og Polen. www.chintsolar.nl/en

For yderligere information, kontakt:
Head of Communications & Sustainability, Camilla Rose, Tlf. +45 28 19 29 09, [email protected]

Tilmeld dig vores nyhedsbrev