Head of Sustainability and ESG

Er du en passioneret og engageret ESG- eller bæredygtighedsspecialist? Vil du gøre en forskel i verden ved at lede en grøn energivirksomheds bæredygtighedsindsatser? Så har vi den perfekte mulighed for dig!

Vi søger en kompetent og proaktiv Head of Sustainability & ESG, som får ansvar for at definere, implementere og løfte virksomhedens bæredygtighedsindsats på et strategisk, taktisk og operationelt niveau. Stillingen er en attraktiv mulighed for at blive en del af en veldrevet virksomhed, der har fokus på at udbrede solenergi i Europa.

Som Head of Sustainability & ESG vil du have en afgørende rolle og få en stor berøringsflade på tværs af organisationen. Du vil arbejde tæt sammen med forskellige teams og interessenter både internt og eksternt for at sikre en holistisk og tværfaglig tilgang til Nordic Solars ESG-initiativer.

Dine ansvarsområder som Head of Sustainability & ESG kan sammenfattes til:

ESG-strategi og implementering:

 • Ejerskab og implementering af ESG-strategi
 • Samarbejde med ledelsen om at gøre ESG til en større del af Nordic Solars identitet og brand

ESG-organisationen og partnerskaber:

 • Ledelse af ESG-teamet og det tværorganisatoriske ESG-ambassadørkorps
 • Stakeholder og community building (internt og eksternt)
 • Styrkelse af partnerskaber og netværk

Bæredygtighedsregulering, krav og standarder:

 • Sikre overholdelse af kravene til bæredygtighedsrapportering, herunder EU’s taxonomi og CSRD (The Corporate Sustainability Reporting Directive)
 • Implementering af CSRD, ESRS (European Sustainability Reporting Standards), GRI (Global Reporting Initiative) og UNGC (United Nations Global Compact)
 • Forberedelse til børsnotering (IPO) – herunder at opsætte rutiner og procedurer

Performance måling og kommunikation:

 • Sikre interne procedurer og systemer til måling af indsatsområdernes performance
 • Udarbejdelse af den årlige bæredygtighedsrapport
 • Udvikling af indhold om bæredygtighedsindsatser til diverse kommunikationsplatforme

Erfaren og innovativ Head of Sustainability & ESG
Vi søger en kandidat med en akademisk baggrund på kandidatniveau. Det er vigtigt, at du har erfaring fra en lignende stilling, hvor du har arbejdet indenfor bæredygtighed eller ESG i 4-7 år og har opnået synlige forretningsmæssige resultater indenfor området.

Det er en betydelig fordel, hvis du er dygtig til skriftlig kommunikation og har en solid forretningsforståelse. Da stillingen også indebærer ledelse, vil erfaring med ledelse på mellemlederniveau blive foretrukket. Derudover er det en fordel, hvis du har arbejdet med certificeringer såsom UN Global Compact eller lignende. Erfaring med projektledelse vil også være et stort plus.

Engageret leder, der trives i en organisation, hvor du selv skal præge udviklingen
På det personlige plan forestiller vi os, at du er struktureret, initiativrig og visionær. Arbejdsopgaverne er mangeartede, hvorfor du skal kunne skabe struktur og samtidig have øje for helheden og detaljerne. Du skal desuden være dygtig til at håndtere komplekse processer og have fokus på resultater både på kort og lang sigt. Derudover er det essentielt, at du trives i en stilling, hvor opgaveløsningen kræver et stort personligt ansvar, men hvor der samtidig er plads til kollegial sparring. Endelig er du sympatisk, empatisk, imødekommende og tydelig i din kommunikation, ligesom du har en positiv og proaktiv energi, og naturligt tager ansvar og ejerskab.

Nordic Solar A/S tilbyder
Som Head of Sustainability & ESG hos Nordic Solar A/S bliver du først og fremmest en del af en succesfuld virksomhed. Markedet for solenergi har, på globalt plan, et stort uforløst potentiale, hvorfor virksomheden fortsat forventer en markant vækst i fremtiden. Hos Nordic Solar A/S tror vi på frihed under ansvar, hvilket betyder, at du får rig mulighed for at præge din egen stilling. Endelig bliver du en del af en god arbejdsplads med en flad struktur, hvor en sund kultur og et rummeligt arbejdsmiljø er nøgleord. Nordic Solar A/S er således kendetegnet ved en ekstrem høj faglighed og en høj medarbejdertrivsel.

 Om Nordic Solar A/S
Nordic Solar A/S har siden etableringen i 2010 haft fokus på at bygge en grøn og bæredygtig virksomhed, der investerer i solenergi og sikrer vores aktionærer et attraktivt afkast. Nordic Solar A/S bygger og driver industrielle solparker i hele Europa og arbejder målrettet på at skabe det største og mest professionelle solenergiselskab i Norden.

Virksomheden er i høj grad værdibaseret og prioriterer at skabe en spændende og udviklende arbejdsplads for alle medarbejdere. Medarbejderne er meget alsidige både i alder, nationalitet, uddannelse og erfaring. Dette giver en faglig styrke samtidig med en stor rummelighed og god tilpasningsevne.

Frem mod 2025 har Nordic Solar A/S ambitioner om at fortsætte den høje vækst og forventer en tredobling af kapaciteten i solparker i drift – en plan, der kræver investeringer på op mod DKK 5 mia. de kommende år.

Søg stillingen
Du søger stillingen ved at følge linket. Søg stillingen og indsend dit CV. Ansøgere vurderes løbende. Vi ser frem til at læse dit CV.