Det danske solenergiselskab Nordic Solar, som udvikler, bygger og driver solparker i Europa, har indgået en aftale med den amerikanske kapitalfond EIG om en fleksibel lånefacilitet på i alt ca. DKK 2,2 mia. (EUR 300 mio.). Derved stiller EIG kapital til rådighed for Nordic Solar, som skal medvirke til at sikre de ambitiøse vækstmål, der indebærer mere end en femdobling af pro-duktionskapaciteten i selskabets operationelle portefølje frem mod 2025. I dag har Nordic Solar 358 MWp i drift og et mål om at have 2 GWp i drift omkring udgangen af 2025.

Den nye fleksible finansieringsaftale vil gøre det muligt for selskabet at trække pengene, i takt med, at finansieringsbehovet opstår. Størstedelen af pengene stilles til rådighed til byggeomkostninger, der skal understøtte selskabets finansieringsbehov i forhold til at gennemføre de byggeprojekter, som vækstplanerne indeholder. En del af pengene er afsat til investering i nye projektmuligheder. Yderligere er der mulighed for at recirkulere pengene ind i fremtidige projekter.

Ud over målsætningen om mere end en femdobling af den operationelle portefølje i 2025 forventer selskabet en fordobling af udviklingsporteføljen, der i dag udgør knap 1,8 GWp. Derved skal finansieringsaftalen være med til at sikre kapitalgrundlaget for investering i nye projekter, samtidig med at de 1,8 GWp i den nuværende udviklingsportefølje bliver bygget.

Attraktiv aftale med stærk kapitalpartner
Formand for bestyrelsen i Nordic Solar A/S, Christian Sagild, kalder aftalen mellem Nordic Solar og EIG for en attraktiv ordning med unikke muligheder.

”Aftalen mellem Nordic Solar og EIG er yderst attraktiv og med til at give selskabet unikke muligheder for at realisere sine strategiske vækstmål. EIG er en stærk kapitalpartner og meget erfaren inden for det felt, Nordic Solar opererer på. EIG har omfattende erfaring med vedvarende energi fra de seneste tredive år og dermed stor og værdifuld viden om sektoren, hvilket Nordic Solar vil kunne drage nytte af. De har tilmed et globalt fodaftryk i mere end 40 lande og passer derved også godt til Nordic Solars internationale profil,” siger Christian Sagild, bestyrelsesformand i Nordic Solar.

Med aftalen er Nordic Solar klar til at sætte endnu mere fart på udviklingen af solparkprojekter og på realiseringen af de strategiske vækstmål frem mod 2025, der skal bidrage til at styrke produktionen af vedvarende energi. Herunder med et øget fokus på ESG-mål.

”Vi ser meget frem til samarbejdet med EIG, der ud over selve lånefaciliteten, og hermed potentialet for værditilvækst og realisering af Nordic Solars strategiske mål, også indbefatter et solidt samarbejde omkring udvikling af mere vedvarende energi med fokus på ESG. EIG bringer værdifuld erfaring med ind i samarbejdet, som understøtter Nordic Solars igangværende indsatser på området, og vi ser derfor en enorm styrke i dette samarbejde,” siger Nikolaj Holtet Hoff, CEO i Nordic Solar.

Nordic Solar har i samarbejde med investeringsbanken Carnegie gennem en periode afsøgt forskellige muligheder for at tilføre yderligere kapital til selskabet for at kunne accelerere solenergiproduktionen i overensstemmelse med selskabets strategiske vækstmål og er nu landet på den løsning, som både bestyrelsen og ledelsen nøje har vurderet som den bedste for selskabets aktionærer.

”Vores fokus har gennem et stykke tid været på at indgå aftale med en stærk kapitalpartner. En, der både kunne være med til at sikre kapitalgrundlaget til, at vi kan nå vores ambitiøse mål, og samtidig være den bedste samarbejdspartner i forhold til at finde den bedste løsning for vores aktionærer. Det er vores klare overbevisning, at vi nu har fundet begge dele i samarbejdet med EIG,” siger Nikolaj Holtet Hoff.

EIG ser frem til realisering af Nordic Solars potentiale
Som kapitalpartner og erfaren investor på energiområdet ser EIG også frem til samarbejdet med Nordic Solar.

”Nordic Solar er førende inden for vedvarende energiløsninger og har en erfaren ledelse ved roret, så vi ser frem til at tilføre selskabet fleksibel kapital med henblik på at drive væksten i betydeligt omfang, fremskynde udviklingen af infrastruktur inden for forsyningssektoren og indfri selskabets fulde potentiale. Investeringen understøtter desuden vores tilsagn om at indfri vores globale klimaambitioner og fremme energiomstillingen,” siger Walid Mouawad, Managing Director hos EIG.

Carnegie glæder sig over, at Nordic Solar nu kan accelerere udbygningen af solenergi
Carnegie er stolte over at have bidraget til, at Nordic Solar får adgang til finansiering fra en af verdens største ESG-investorer inden for energiinfrastruktur. Transaktionen markerer den seneste i en lang række af Carnegie-transaktioner inden for renewables.

”Med den tilførte kapital fra EIG er det lykkedes Nordic Solar at etablere en fleksibel lånefacilitet, som muliggør en markant acceleration af Nordic Solars vækstrejse og samtidig bidrager til den grønne omstilling med mere solenergi. Vi glæder os til at følge Nordic Solar og EIG i de kommende år,” siger Jacob Bastholm, CEO for Carnegie Investment Bank Danmark.

For yderligere information kontakt:
Chief Commercial Officer, Anders Søgaard-Jensen, Nordic Solar A/S
Tlf. +45 20 66 86 18, [email protected]

Om Nordic Solar A/S
Nordic Solar er en dansk solenergivirksomhed, som udvikler, bygger og driver solparker i industriel skala over hele Europa. Siden etableringen i 2010 er behovet og markedet for grøn energi steget kraftigt, og Nordic Solar ønsker at være en central del af den grønne omstilling. Selskabet er ejet af ca. 700 aktionærer og beskæftiger mere end 80 medarbejdere. I dag driver Nordic Solar solparker med en samlet kapacitet på 358 MWp over hele Europa og har en udviklingsportefølje på knap 1.8 GW. www.nordicsolar.eu

Om EIG
Siden 1982 har EIG været en førende institutionel investor i den globale energisektor. EIG er specialiseret i private investeringer inden for energi og energirelateret infrastruktur på globalt plan. I løbet af sine 41 år har EIG forpligtet 44 milliarder dollars til energisektoren gennem mere end 400 projekter eller virksomheder i 42 lande på seks kontinenter. EIG’s kunder inkluderer mange af de førende pensionsselskaber, forsikringsselskaber, endowments, fonde og sovereign wealth-fonde i USA, Asien og Europa. EIG har hovedkontor i Washington D.C. med kontorer i Houston, London, Sydney, Rio de Janeiro, Hongkong og Seoul. www.eigpartners.com

Om Carnegie
Carnegie er en førende nordisk investeringsbank, som syv år i træk (2016-2022) er blevet kåret som den førende nordiske Corporate Finance adviser af Kantar Sifo Prospera. I Danmark tilbydes finansiel rådgivning inden for Investment Banking (virksomhedstransaktioner), Securities (analyse og handel med aktier, primært nordiske) og Wealth Management. Carnegie er samarbejdspartner for en lang række danske og udenlandske institutionelle investorer, virksomheder og private. Carnegie Investment Bank Danmark er en del af Carnegie-gruppen med kontorer i Sverige, Norge, Finland, England og USA. Gruppens hovedkontor er placeret i Stockholm. www.carnegie.dk

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev