Den danske solenergivirksomhed Nordic Solar bygger selskabets hidtil største solpark, som ligger i Moletai i det østlige Litauen ca. 60 km fra Vilnius. Den nye solpark, som er under opførelse, forventes at producere strøm i løbet af første halvår 2024. Solparken har en produktionskapacitet på 100 MWp, hvilket svarer til det årlige forbrug i ca. 28.000 europæiske husholdninger. Den nye solpark, der med sin størrelse og kapacitet er den hidtil største solpark i Litauen, er en milepæl på Nordic Solar’s vækstrejse.

Den nye solpark, som Nordic Solar er i gang med at bygge i Moletai i Litauen, skal i løbet af næste år bidrage til væksten i Nordic Solar’s operationelle portefølje af solparker. Nordic Solar har i dag solparker i 9 europæiske lande. Solparkerne har tilsammen har en produktionskapacitet på ca. 390 MWp. Med den nye solpark i Litauen, som skal tilføje 100 MWp til selskabets portefølje af solparker i drift, er Nordic Solar godt på vej i forhold til at nå selskabets strategiske mål og samtidig udvide den geografiske diversifikation.

”Den nye solpark i Moletai i Litauen markerer en vigtig del af vores vækstrejse i Nordic Solar. Det er en milepæl, vi passerer, med det igangværende byggeri af vores hidtil største solpark med så stor kapacitet til at producere solenergi. Litauen er et vigtigt marked for os at træde ind på, da det er et EU- og Euro-land og vi ser god synergi mellem efterspørgslen på mere vedvarende energi og fokus på at styrke den lokale energiforsyning og så vores tilgang. Projektet i Moletai passer ligeledes godt med vores ambitioner om at gå ind i et tidligere stadie af værdikæden, hvor vi i højere grad kan påvirke design og konstruktion af den enkelte solpark. Vi glæder os over at kunne bidrage til den lokale omstilling til vedvarende energi i Litauen, hvor solenergi kan gøre en forskel” siger Nikolaj Holtet Hoff, CEO i Nordic Solar.

Nordic Solar’s egen patenterede løsning skal optimere energiproduktionen

Nordic Solar har selv designet solparken, som bliver bygget med mere end 150.000 solpaneler, som monteres på Nordic Solar’s egenudviklede stålkonstruktion. Løsningen er designet til at øge energiproduktionen fra bagsiden af solpanelerne, fordi konstruktionen sikrer minimal skygge og indfanger solens energi effektivt. Nordic Solar har opnået europæisk patent på løsningen, som, udover i den nye solpark i Litauen, også er taget i brug i selskabets danske solpark nær Lysabild på Als.

Samtidig bygger Nordic Solar solparken med fokus på at forene solenergiproduktion med tiltag, der skal være med til at gavne plante- og dyrelivet på området.

”Vi samarbejder med lokale biologer om implementering af forskellige initiativer i solparken, som side om side med solenergiproduktionen skal være med til at sikre gode rammer for plante- og dyrelivet. Vi ønsker at bidrage med tiltag, der kan medvirke til fremme af biodiversitet, og har tænkt det ind i designet af solparken i Moletai helt fra starten,” siger Glenn Aagesen, COO i Nordic Solar.

Solparken i Moletai forventes færdigbygget i løbet af første halvår 2024.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev