Klar til planlægning af byggeri:

Nordic Solar fuldfører udviklingsproces på to sydsvenske sol-parker

Nordic Solar har fuldført udviklingsprocessen på to nye solparker i Sydsverige efter de nød-vendige tilladelser er faldet på plads. Solparkerne i Hultsfred og Medinge er de to første ud af i alt fire, den danske solenergivirksomhed har planlagt i regionen. De to solparker vil tilsammen generere over 113 MWp solenergi. Nordic Solar peger på gode samarbejder på tværs af Dan-mark og Sverige som en vigtig del af den hurtige udrulning af solenergi.

Nordic Solar, som opererer i 12 europæiske lande, har gennemført udviklingsprocessen på to solparker i Sydsverige. Således er Nordic Solar nu klar til at kunne gå i gang med planlægningen af byggeriet af de to solparker. Det sker efter, at de nødvendige tilladelser er kommet på plads. De to solparker i hhv. Hultsfred og Medinge nær Örebro er de første ud af i alt fire solparker, Nordic Solar har planer om at etablere i regionen.

”Nordic Solar vokser kraftigt, og det er glædeligt, at den første vigtige fase er gennemført, så vi kan komme i gang med at planlægningen af byggeriet af nye solparker, der kan medvirke til den grønne omstilling fra fossil til bæredygtig solenergi. Behovet er blevet forstærket af den aktuelle, globale energikrise og geopolitiske situation, som er med til at øge hastigheden i etablering af varige gode løsninger på fremtidens energiforsyning,” siger Nikolaj Holtet Hoff, der er CEO hos Nordic Solar.

Grøn omstilling rækker ud over landegrænserne
Erhvervelserne af arealerne i Sverige er sket i samarbejde med Helios Nordic Energy, som bl.a. har hjulpet med at få de nødvendige tilladelser på plads samt en nettilslutningsaftale med energidistributørerne Linde Energi og E.ON. Ifølge Nikolaj Holtet Hoff har netop det dansk-svenske samarbejdet været en nøgle til at få projekterne klar:

”Vi er i Danmark forholdsvis langt fremme på solenergiområdet, og kan derfor hjælpe bl.a. Sverige med at få etableret solparker, der kan stimulere den grønne omstilling. Der er en enorm efterspørgsel på grøn energi, og ved at samarbejde på tværs af landegrænserne, kan vi hurtigere få luft under vingerne på udviklingen. Jeg vil gerne takke Helios for et godt samarbejde, som vi glæder os til at fortsætte med de næste svenske solparker, vi har planlagt,” siger Nikolaj Holtet Hoff.

Hos Helios er der også glæde over samarbejdet hen over Østersøen: ”Vi skal have rullet grøn energi ud i Norden hurtigst muligt, og derfor er det glædeligt, når vi kan få så gode samarbejder op at køre. Siden vi startede dette projekt sidste sommer, har vi haft et fortrinligt samarbejde med Nordic Solar omkring bl.a. design af solparkerne. Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet på de næste to solparker,” siger Andreas Tunbjer, som er CEO hos Helios Nordic Energy.

De to solparker, som kommer til at hedde Opera (Medinge) og Maple Hill (Hultsfred) er en del af en samlet samarbejdsaftale med Helios Nordic Energy om etablering af fire sydsvenske solparker. De fire solparker vil, når de står klar, genere energi til virksomheder og husholdninger. Den samlede kapacitet svarer til ca. 23.000 husholdningers årlige elforbrug.

Solparkerne i Sydsverige forventes at stå færdige i 2024, 2025 og 2026.

Fakta om Nordic Solars to svenske solparker

Maple Hill

  • Beliggende tæt på Hultsfred Lufthavn i Sydsverige.
  • Estimeret produktionskapacitet på op til 92 MWp
  • Et af Sveriges største planlagte solparkprojekter
  • Der er indgået nettilslutningsaftale med E.ON

Opera

  • Beliggende i Medinge, nord for Örebro
  • Estimeret produktionskapacitet på op til 21 MWp
  • Projektet er blevet udviklet meget hurtigt, da det har taget mindre end et år at opnå de nødvendige
    tilladelser
  • Der er indgået nettilslutningsaftale med det lokale elselskab Linde Energi

For yderligere information, kontakt:
Head of Communication & Sustainability, Camilla Rose, Nordic Solar A/S
Tlf. +45 28 19 29 09, [email protected]

Om Nordic Solar A/S
Nordic Solar er en dansk solenergivirksomhed, som udvikler, bygger og driver solparker i industriel skala over hele Europa. Siden etableringen i 2010, er behovet og markedet for grøn energi steget kraftigt, og Nordic Solar ønsker at være en central den af den grønne omstilling. Selskabet er ejet af ca. 700 aktionærer og beskæftiger mere end 80 medarbejdere. I dag driver Nordic Solar solparker med en samlet kapacitet på 359 MWp over hele Europa, og har en planlagt udviklingsportefølje på over 1.8 GW.

www.nordicsolar.eu

Om Helios Nordic Energy AB
Helios Nordic Energy AB er en af Sveriges og Nordens førende udviklere af solenergi med en projekt-pipeline, der overstiger 4,3 GW. Helios har, i det forgangne år, afsluttet fem transaktioner med anerkendte investorer. I alt vil 15 store solcelleanlæg blive leveret inden for de næste år med en forventet samlet kapacitet på ca. 620 MWp og en estimeret investeringsværdi på ca. 4 mia. SEK. Til dato er fire projekter, med en samlet kapacitet på 150 MWp, blevet overdraget til investorer efter at have nået RTB (Ready To Build). Helios har påbegyndt konstruktionsarbejdet af deres første solpark, som er beliggende i Västerås kommune.
www.heliosnordic.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev