Vil være Nordens førende solenergiselskab:

Nordic Solar fusionerer selskaber i ambitiøs vækstplatform

Nordic Solar lægger sine to investeringsselskaber og sit administrationsselskab sammen i ét samlet aktieselskab. Sammenlægningen skal skabe den vækstplatform, der skal til for at indfri ambitionen om at blive Nordens førende solenergiselskab. Det fusionerede Nordic Solar A/S har en balancesum på 4 mia. kr. og omsætter for 300 mio. kr. årligt i 10 europæiske lande.

Solenergiselskabet Nordic Solar lægger nu sine tre selskaber sammen i én samlet enhed. Sammenlægningen vil skabe væsentlige optimeringer i finansieringen af virksomhedens projekter og er et led i ambitionen om at blive Nordens førende solenergiselskab.

Det fusionerede Nordic Solar A/S har en balancesum på 4 mia. kr., omsætter for 300 mio. kr. årligt og opererer i 10 europæiske lande. Ifølge bestyrelsesformand Christian Sagild er sammenlægningen af de tre selskaber vigtig for Nordic Solars høje vækstambitioner:

”At vi er tættere på at kunne realisere vores vision end nogensinde før skyldes, at vi og vores investorer har opbygget stærke kompetencer i hele værdikæden. Nu forener vi kræfterne i et stærkt fælles selskab, som har endnu flere økonomiske muskler og kræfter til at gribe mulighederne og forfølge vores ambition om at blive Nordens førende solenergiselskab,” siger Christian Sagild.

Christian Sagild formand for bestyrelsen og investorkomiteen

Mens det tidligere Nordic Solar Energy udelukkende investerede i etablerede og aktive solparker, stod Nordic Solar Global bag en stærk portefølje af byggeprojekter og solparker under udvikling. Endelig tog Nordic Solar Management sig af at identificere og skabe investeringsmuligheder til de to investeringsselskaber. Nu samles de tre selskaber altså i ét selskab.

Ifølge Nikolaj Holtet Hoff, som er direktør og én af stifterne bag Nordic Solar, har de tre selskaber hver især spillet vigtige roller i etableringen af virksomhedens stærke position og de muligheder, Nordic Solar A/S nu står overfor:

”Solenergimarkedet har ændret sig voldsomt gennem de seneste år, og for at imødekomme markedets tendenser finder vi det vigtigt at fremtidssikre vores virksomhed, så vi kan fortsætte med at skabe flotte afkast for vores investorer. Ved at samle Nordic Solars aktiviteter i et samlet selskab skaber vi den helt rigtige og solide platform for vækst, og fusionen vil bl.a. give Nordic Solar adgang til optimerede finansieringsmuligheder til udviklingsprojekter samt mulighed for løbende frasalg af minoritetsinteresser i operative solprojekter,” siger Nikolaj Holtet Hoff.

Nikolaj Holtet Hoff Chief Executive Officer

Det fusionerede Nordic Solar A/S har p.t. ca. 300 megawatt i drift eller under etablering samt en stærk udviklingsportefølje, som på relativ kort sigt vil kunne bidrage med yderligere 500 megawatt. Det betyder, at ambitionen om at eje og drive en produktion på 1 gigawatt – svarende til omkring en halv million husstandes elforbrug – inden 2025, er inden for rækkevidde.

Om Nordic Solar A/S
Nordic Solar har, siden etableringen i 2010, haft fokus på bæredygtig energi kombineret med et attraktivt afkast til sine over 500 investorer. Nordic Solar, som både investerer i færdigbyggede solcelleparker og i udviklings- og byggeprojekter af store industrielle solparker, har en balancesum på 4 mia. kr. og omsætter for 300 mio. kr. årligt i 10 europæiske lande.

www.nordicsolar.eu
For mere information, kontakt Camilla Rose, Communications Manager hos Nordic Solar: +45 28 19 29 09 eller [email protected]

Tilmeld dig vores nyhedsbrev