Nordic Solar opererer i 12 europæiske lande, nu hvor de går ind i Sverige. Den danske solenergi-virksomhed indgår samarbejde med den svenske solparkudvikler Helios Nordic Energy AB om etablering af fire nye solparker i Sydsverige. De fire solparker vil have en samlet kapacitet på 220 MWp, der kan benyttes af private forbrugere eller virksomheder, svarende til forbruget i 44.000 private husholdninger.

Den danske solenergivirksomhed Nordic Solar har indgået en samarbejdsaftale med Helios Nordic Energy om udvikling og etablering af fire sydsvenske solparker. De fire solparker vil generere energi til private forbrugere eller virksomhe-der svarende til el-forbruget i 44.000 private husholdninger.

Nordic Solar, som udvikler, bygger og driver industrielle solparker i 12 europæiske lande, er glade for at kunne etab-lere sig i nabolandet med en stærk lokal samarbejdspartner:

”Vi oplever en enorm efterspørgsel efter grøn energi, og den accelererede overgang fra fossil til grøn energi, ikke mindst i Skandinavien, har skabt et vakuum, som kræver en betydelig og hurtigt øget produktionskapacitet. Derfor er vi glade for at kunne tilføje fire helt nye solparker i den sydsvenske region, som skal udvikles af Helios Nordic Energy, der er en stærk svensk projektudvikler,” fortæller Nikolaj Holtet Hoff, der er CEO hos Nordic Solar.

Hos Helios Nordic Energy, som skal stå for at udvikle solparkerne, ser man frem til samarbejdet med Nordic Solar:
”Hele Helios-teamet er glade for aftalen med Nordic Solar, som både ambitions- og kompetencemæssigt passer godt til Helios Nordic Energy. Vi ser frem til, at vi sammen skal bidrage til øget bæredygtig elproduktion i Sydsverige til gavn for både svenske elkunder og klimaet,” siger Andreas Tunbjer, som er administrerende direktør for Helios Nordic Energy AB.

Solparkerne i Sydsverige forventes at stå færdige i henholdsvis 2023, 2024 og 2025.

For yderligere information, kontakt:
Head of Communication & Sustainability, Camilla Rose, Nordic Solar A/S
Tlf. +45 28 19 29 09, [email protected]

Om Nordic Solar A/S:
Nordic Solar er en solenergivirksomhed, der udvikler, bygger og driver solparker i industriel skala over hele Europa. Selskabet er beliggende i København, er ejet af mere end 650 aktionærer og beskæftiger 50 medarbejdere med otte forskellige nationaliteter. Siden Nordic Solar blev etableret i 2010, har virksomheden fokuseret på, at den bæredygtige solenergi har leveret afkast til virksomhedens aktionærer og grøn el til slutbrugerne. I dag ejer Nordic Solar solparker med en samlet kapacitet på 326 MWp over hele Europa.

www.nordicsolar.eu

Om Helios Nordic Energy AB
Helios Nordic Energy AB er en af de førende udviklere af solceller i Sverige og Norden med en projektpipeline på over 1,7 GW. Helios har i de seneste syv måneder gennemført fire transaktioner med velrenommerede investorer. I alt vil 10 større solcelleanlæg (inkl. den seneste aftale med Nordic Solar) blive leveret inden for de kommende år med en samlet forventet kapacitet på ca. 370 MWp. Helios har allerede påbegyndt byggeriet af den første solcellepark, som skal leveres til Commerz Real i Västerås kommune.

www.heliosnordic.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev