Klar til nyt rekordår for solenergi:

Nordic Solar rejser en kvart milliard i ny kapital på tre uger

  • Danske Nordic Solar A/S har på blot tre uger rejst knap en kvart mia. kr. i ny kapital blandt 120 nye og eksisterende aktionærer efter i december 2021 at have lavet en kapitaludvidelse på 50 mio. kr. I alt forventer Nordic Solar at rejse fra 700 mio. kr. til en milliard i løbet af 2022.
  • Kapitalen skal bruges til eksisterende og kommende solparkprojekter i endnu et år, hvor solenergi bliver et centralt omdrejningspunkt i den grønne omstilling.
  • Nordic Solar gik ud af 2021 med en rekordomsætning, der bliver omtrent 30 pct. højere end i 2020.
  • Forventningen til det fremtidige afkast er også stigende, idet virksomheden de seneste år i højere grad udvikler og bygger egne solparker frem for det oprindelige fokus på at investere i operationelle solparker.
  • Behovet for yderligere produktionskapacitet har aldrig været højere end nu, lyder det fra eksperter.

Nordic Solar forventer i løbet af 2022 samlet at rejse fra 700 mio. kr. til en milliard i ny kapital til både eksisterende solparkprojekter og til at forøge virksomhedens pipeline af udviklingsprojekter. Mens forventningen til kapitalrejsningen i januar var 150 mio. kr., er det på blot tre uger lykkedes at rejse betydeligt mere blandt 120 investorer, hvoraf en tredjedel bliver nye aktionærer hos Nordic Solar.

Direktør for Nordic Solar, Nikolaj Holtet Hoff, glæder sig over den store interesse for Nordic Solar og kapitaludvidelsen, som skal bruges til at hjælpe Nordic Solar videre mod sine ambitiøse vækstmål:

”Vi er meget glade for opbakningen til kapitalrejsningen, som overgik vores forventninger. Alene i 2021 fik vi næsten 250 nye aktionærer med ombord, og nu kan vi altså byde velkommen til endnu flere, som deler vores vision om, at solenergi er fremtidens grønne energiform. Vi har store ambitioner for fremtiden hos Nordic Solar og har i 2021 ændret forretningsstrategi for at være klar til at kunne eje og drive mindst 1 gigawatt i 2025,” fortæller CEO Nikolaj Holtet Hoff.

Fokus på vækst
Og der er behov for meget kapacitet. Den aktuelle overgang fra fossil til grøn energi har skabt et vakuum, som kræver en betydelig og hurtigt øget produktionskapacitet. Det eksplosivt stigende behov for solenergi skaber rift om solparkerne, og derfor har Nordic Solar, som opererer i ti lande på tværs af Europa, fokus på at opbygge en solid pipeline af udviklings- og byggeprojekter til sikring af væksten de næste fem år.

Kapaciteten i solenergi i Danmark forventes at vokse med 47 pct. årligt frem mod 2025, og de forventninger er Nordic Solar godt i gang med at hjælpe med at indfri. Her sigter man på en tredobling af produktionen i forhold til 2021, som til den tid vil kunne levere bæredygtig grøn strøm til over en halv million hjem.

For yderligere information:
Head of Communications & Sustainability
Camilla Rose, 28192909, [email protected]

Tilmeld dig vores nyhedsbrev