Lindesberg solpark. Foto: Nordic Solar

Nordic Solar sætter gang i byggeriet af selskabets første solpark i Sverige. Projektet, som er beliggende nær Lindesberg i det sydlige Sverige, har en kapacitet på 22 MWp, hvilket svarer til at kunne forsyne ca. 7.000 europæiske husholdninger med strøm. Lindesberg solpark er den første af en række projekter i samarbejde med den svenske udviklingspartner Helios Nordic Energy AB, som Nordic Solar igangsætter byggeriet af. Nordic Solar planlægger over de kommende år at etablere solparker i Sverige med en samlet kapacitet på flere hundrede MWp med Lindesberg solpark som den første i drift. Solparken forventes at blive tilsluttet elnettet i tredje kvartal 2024.

Lindesberg solpark er den første solpark i Sverige, som Nordic Solar har igangsat byggeriet af. Den nye solpark i Lindesberg har en kapacitet på 22 MWp, hvilket svarer til det årlige energiforbrug i ca. 7.000 europæiske husholdninger.

Nordic Solar planlægger at anlægge solparker med samlet kapacitet på flere hundrede MWp i Sverige baseret på både samarbejdet med den svenske udviklingspartner Helios Nordic Energy AB og vores egen projektudvikling. Alene samarbejdsprojekterne med Helios Nordic Energy AB, som Nordic Solar har i sin portefølje af udviklingsprojekter for de kommende år, har tilsammen en kapacitet på ca. 270 MWp. Med selskabets planer om at udvide på det svenske marked er byggeriet af Lindesberg solpark startskuddet til en større tilstedeværelse og energiproduktion i Sydsverige.

”Sverige er en vigtig region for udvikling og produktion af mere solenergi, og vi deler ambitionerne om at kunne sætte fart på energiomstillingen. Vi ser frem til at styrke produktionen af solenergi i det sydlige Sverige, hvor vores nye solpark i Lindesberg er det første af flere projekter, som vi nu bygger. Med den nye solpark og de kommende projekter glæder vi os over at kunne forsyne regionen med meget mere strøm fra solenergi og medvirke til at skrue op for udbredelsen af vedvarende energi sammen med vores dygtige samarbejdspartnere,” siger Nikolaj Holtet Hoff, CEO i Nordic Solar.

Tracker-system skal optimere energiproduktionen

Der bliver monteret mere end 31.000 solpaneler i den nye svenske solpark, som fylder 44 hektar. Solparken bliver etableret med et tracker-system, hvor panelerne følger solens bevægelse, hvilket er med til at optimere energiproduktionen. Herudover er solparken designet med tiltag, som skal medvirke til at invitere biodiversitet indenfor på området.

”Vi har designet vores nye solpark i Sverige med fokus på at kunne optimere produktionen af vedvarende energi. Tracker-systemet er den ideelle løsning på det område, solparken dækker, og samtidig yderst effektivt. Herudover samarbejder vi med biologer fra Mols Consulting, der også har medvirket til at udvikle og måle forskellige biodiversitetsfremmende initiativer i vores to nyeste solparker i Danmark, om mulighederne for at invitere biodiversitet indenfor på området gennem forskellige tiltag. Vi har et klart ønske om at kunne forene produktionen af solenergi med gode rammer for dyre- og plantelivet i solparken,” siger Glenn Aagesen, COO i Nordic Solar.

Lindesberg solpark forventes at blive tilsluttet elnettet i tredje kvartal 2024.

Nikolaj Holtet Hoff, CEO Nordic Solar og Glenn Aagesen, COO Nordic Solar. Foto: Niclas Jessen

For yderligere information kontakt:
Head of Communications & Marketing, Maria Jørvad, Nordic Solar A/S
Tlf. +45 20 96 53 79, [email protected]

Om Nordic Solar A/S
Nordic Solar er en dansk solenergivirksomhed, som udvikler, bygger og driver storskala solparker i Europa. Siden etableringen i 2010 er behovet og markedet for vedvarende energi steget kraftigt, og Nordic Solar ønsker at være en central del af den grønne omstilling. Selskabet er ejet af ca. 725 aktionærer og beskæftiger mere end 100 medarbejdere. I dag driver Nordic Solar solparker med en samlet kapacitet på knap 400 MWp over hele Europa og har projekter under udvikling og opførelse for samlet 1,9 GW. Læs mere på www.nordicsolar.eu

Tilmeld dig vores nyhedsbrev