Nordic Solar udvider med endnu to nye solparker i Sverige

Nordic Solar, som opererer i 12 europæiske lande, ekspanderer nu sin aktivitet i Sverige. Den danske solenergivirksomhed udvider samarbejdet med den svenske solparkudvikler, Helios Nordic Energy AB, om udvikling af to helt nye solparker i Sverige. Det bringer det samlede antal solparkprojekter med Helios Nordic Energy AB op på i alt seks med en samlet kapacitet på 267 MWp.

Nordic Solar har indgået en ny aftale med den svenske solparkudvikler Helios Nordic Energy AB om udvikling af to nye solparker i Sverige med en kapacitet på tilsammen 83 MWp. Med aftaleindgåelsen om de to nye projekter har Nordic Solar nu i alt seks solparkprojekter i Sverige sammen med Helios Nordic Energy AB med en samlet kapacitet på godt 267 MWp.

Det ene nye projekt skal etableres nær Örebro og har en estimeret kapacitet på 43 MWp. Det andet projekt skal etableres på Gotland og har en estimeret kapacitet på 40 MWp. Samlet kommer de to nye solparker til at kunne levere strøm til enten forbrugere eller virksomheder i et omfang svarende til forbruget i ca. 11.500 svenske husholdninger.

”Vi er meget glade for at have indgået en ny aftale med Helios Nordic Energy AB om udvikling af endnu to solparker i Sverige. Vi ser Sverige som en vigtig region for udvikling og produktion af solenergi, og med godt samarbejde på tværs af landegrænserne omkring etablering af flere solparker kan vi være med til at sætte yderligere skub i produktionen af mere vedvarende energi i Norden,” siger Nikolaj Holtet Hoff, CEO hos Nordic Solar.

Ambitioner om at rykke hurtigt i Sverige

Nordic Solar, som udvikler, bygger og driver industrielle solparker i 12 europæiske lande, har netop fuldført udviklingsprocessen på to sydsvenske solparker i Hultsfred og Medinge, og tager altså nu hul på to nye projekter i Sverige foruden de to øvrige i Sydsverige, som er planlagt:

”Tempoet er højt hos Nordic Solar, og det er vores klare ambition at rykke hurtigt i Sverige. Der er en enorm efterspørgsel på grøn energi, bl.a. her i Norden, og vi er glade for at medvirke til at skabe produktionskapacitet, som kan accelerere den grønne omstilling. Det hurtige tempo sker bl.a. takket være det stærke samarbejde med vores svenske projektudviklingspartner, Helios Nordic Energy,” fortæller Nikolaj Holtet Hoff.

Også Helios Nordic Energy mener, at de to parter har fundet sammen i et godt og effektivt partnerskab:

”Vi er meget tilfredse med at kunne rykke hurtigt frem sammen med Nordic Solar, som både ambitions- og kompetencemæssigt passer godt til Helios Nordic Energy. Vi ser frem til samarbejdet omkring udvikling af de to nye solparkprojekter i Sverige, der vil være med til at styrke produktionen af grøn energi til gavn for både svenske energikunder og klimaet,” siger Andreas Tunbjer, som er administrerende direktør for Helios Nordic Energy AB.

De to nye solparker nær Örebro og på Gotland forventes at stå færdige i hhv. 2027 og 2028. Nordic Solars øvrige solparker i Sydsverige forventes at være klar til drift i 2024, 2025 og 2026.

Fakta om de to nye svenske solparker:

Fancy

  • Beliggende i Örebro
  • Kapacitet: 43 MWp svarende til 5.627 svenske husholdningers årlige forbrug
  • Areal: 57 hektar
  • Forventes at stå færdig i 2027

The Bridge

  • Beliggende på Gotland
  • Kapacitet: 40 MWp svarende til 5.866 svenske husholdningers årlige forbrug
  • Areal: 58 hektar
  • Forventes at stå færdig i 2028

Om Nordic Solar A/S
Nordic Solar er en dansk solenergivirksomhed, som udvikler, bygger og driver solparker i industriel skala over hele Europa. Siden etableringen i 2010, er behovet og markedet for grøn energi steget kraftigt, og Nordic Solar ønsker at være en central del af den grønne omstilling. Selskabet er ejet af ca. 700 aktionærer og beskæftiger mere end 80 medarbejdere. I dag driver Nordic Solar solparker med en samlet kapacitet på 359 MWp over hele Europa, og har en planlagt udviklingsportefølje på over 1,8 GW

Om Helios Nordic Energy AB
Helios Nordic Energy AB er en af Sveriges og Nordens førende udviklere af solenergi med en projekt-pipeline på over 5,5 GW. Helios har, i det forgangne år, afsluttet fem transaktioner med anerkendte investorer. I alt vil 15 store solcelleanlæg blive leveret inden for de næste år med en forventet samlet kapacitet på ca. 620 MWp og en estimeret investeringsværdi på ca. 4 mia. SEK. Til dato er fire projekter, med en samlet kapacitet på 150 MWp, blevet overdraget til investorer efter at have nået RTB (Ready To Build). Helios har påbegyndt konstruktionsarbejdet af deres første solpark, som er beliggende i Västerås kommune.
www.heliosnordic.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev