Bygger ny solpark med kapacitet til at forsyne 28.000 europæiske husstande årligt.

Nordic Solar har sat gang i byggeriet af en ny solpark i Spanien, der forventes at blive tilsluttet elnettet i tredje kvartal 2024. Den nye solpark, som ligger centralt i landet nær Segovia ca. 100 km nord for Madrid, vil have en produktionskapacitet på 53 MWp. Det svarer til at kunne forsyne 28.000 europæiske husholdninger med strøm årligt. Nordic Solar har medvirket til at udvikle og bygger solparken i samarbejde med den spanske udviklingspartner og totalentreprenør Elecnor.

Med byggeriet af den nye solpark Eresma i Spanien kan Nordic Solar i 2024 føje endnu 53 MWp til sin portefølje af solparker i drift. Solparken vil producere strøm i et omfang, der svarer til det årlige forbrug i 28.000 europæiske husholdninger.

”Vi glæder os over at være i gang med byggeriet af vores nye solpark i Spanien i tæt samarbejde med vores dygtige lokale udviklingspartner, Elecnor. Vi har stærkt fokus på eksekvering af vores udviklingsprojekter, som for alvor skaber værdi og bidrager til omstillingen til vedvarende energi, når solparken står færdig, og strømmen fra solenergi kan komme samfundet til gavn. Vores nye solpark er med til at indfri vores ambitiøse mål for 2024, når den tilsluttes elnettet næste år og bidrager til produktionen i vores operationelle portefølje,” siger Nikolaj Holtet Hoff, CEO, Nordic Solar.

Modent marked i vækst

Nordic Solar har i forvejen to solparker i drift i Spanien, Beniarbeig og Rixiraba, som tilsammen har en produktionskapacitet på 15 MWp. Når den nye solpark sættes i drift i tredje kvartal 2024, har selskabet i alt 68 MWp i drift på det spanske marked. Nordic Solar ser frem til at kunne bidrage yderligere til energiomstillingen i Spanien, hvor solenergi er i kraftig vækst.

”Spanien er langt fremme, når det gælder omstilling til vedvarende energi. Vi oplever et stærkt fokus på udbredelse af solenergi, der matcher vores ambitioner om at bidrage til omstillingen gennem en styrket portefølje i landet, som vi med vores nye solpark i Eresma udvider med 53 MWp i løbet af 2024,” siger Holger Bang, CIO, Nordic Solar.

Nordic Solar har været på det spanske marked siden 2011 og sætter for første gang byggeri i gang i området med den nye solpark, som breder sig over 120 hektarer.

”Området i Eresma er ideelt for produktion af solenergi. Området, solparken ligger i, er fladt og har god indstråling fra solen, og sammenholdt med de mange solskinstimer giver det særligt gode betingelser for at styrke strømproduktionen. Vi er glade for at have fundet en god partner og glæder os til at etablere solparken i samarbejde med Elecnor. Vi ser frem til i det nye år at kunne forsyne det lokale samfund med strøm, når solparken er i drift,” siger Holger Bang.

Solparken i Eresma bliver bygget med et tracker-system, som medfører, at det følger solens retning på himlen, hvilket er med til at optimere energiproduktionen. Elecnor står som partner for design og ingeniørarbejde samt byggeriet af solparken i tæt samarbejde med Nordic Solar.

” Elecnor Servicios y Proyectos er yderst tilfredse med at have indgået denne aftale med Nordic Solar. Elecnor har gennemført hele udviklingsprocessen op til RTB-stadiet (Ready To Build) og udfører nu EPC-aftalen (engineering, procurement and construction) for solcelleanlægget og den 400 Kv-store ledning til tilslutningsinfrastrukturen, ” siger Virgilio Navarro, direktør for Promotion and Asset Management, Elecnor Group.

For yderligere information, kontakt:
Head of Communications & Marketing, Maria Jørvad, Nordic Solar A/S
Tlf. +45 20 96 53 79, [email protected]

Om Nordic Solar A/S
Nordic Solar er en dansk solenergivirksomhed, som udvikler, bygger og driver solparker i industriel skala over hele Europa. Siden etableringen i 2010 er behovet og markedet for grøn energi steget kraftigt, og Nordic Solar ønsker at være en central del af den grønne omstilling. Selskabet er ejet af ca. 725 aktionærer og beskæftiger mere end 100 medarbejdere. I dag driver Nordic Solar solparker med en samlet kapacitet på 390 MWp over hele Europa og har en planlagt udviklingsportefølje på knap 1,6 GW. www.nordicsolar.eu

Om Elecnor-koncernen
Elecnor-koncernen er en spansk virksomhed, der driver forretning i over 50 lande og skiller sig ud ved sin rentabilitet, tilbagevendende omsætning og moderate risiko. Koncernen er internationalt førende inden for opbygning, forvaltning og drift af koncessioner på vedvarende energi, bæredygtige infrastrukturprojekter og væsentlige ydelser vedrørende energiomstilling og bydigitalisering. Den globale virksomhed er drevet af en HR-baseret forretningsmodel, som har til formål at skabe fælles værdi og bæredygtighed. Aktiviteterne er opdelt i tre strategiske kategorier: koncessioner og selvdrevne projekter, væsentlige ydelser og bæredygtighedsprojekter. Dens stærke internationale udsyn har resulteret i en kontinuerlig ekspansionsproces, der har åbnet dørene til nye markeder rundt om i verden, især i Europa, Nordamerika, Mellemamerika, Sydamerika, Afrika, Australien og Mellemøsten. Elecnor, der er børsnoteret på det spanske marked, har et højt kvalificeret team af fagfolk og 23.160 medarbejdere i alt. I 2022 rapporterede virksomheden en omsætning på EUR 3.613,7 millioner og et koncernresultat på netto EUR 102,8 millioner.

Yderligere information fås på: www.grupoelecnor.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev