Nordic Solar

– over 10 års erfaring med solenergi

Siden etableringen i 2010 har Nordic Solar haft fokus på bæredygtig energi kombineret med et attraktivt afkast.
Nordic Solar er nået langt og har nu lavet transaktioner for mere end DKK 3 mia. i ni forskellige Europæiske lande.
Vi er i dag blandt
de 50 største porteføljer i Europa og ambitionerne er fortsat store.

Lær os bedre at kende

Nordic Solar startede med et enkelt solprojekt, som vores stifter Nikolaj Holtet Hoff blev gjort opmærksom på. Da Nikolaj havde flere års erfaring med værdiansættelse af virksomheder, lavede han derfor naturligt en værdiansættelse på dette solprojekt.

Det viste sig at være yderst interessant med et attraktivt afkast, hvor den største risiko var det offentlige tilskud. Nikolaj valgte derfor at forfølge projektet, både fordi det økonomisk var meget interessant, men også fordi han havde en stor interesse i den grønne omstilling, særligt solenergi.

Nikolaj Holtet Hoff: »Jeg kiggede på projektet og syntes sol var super spændende. Vi var jo ikke, på det tidspunkt, sikre på, at verden ville få øjnene op for den grønne energi, især solenergi. Det var en svær dagsorden dengang, da vindenergi var mere dominerende. Jeg syntes, det var en spændende udfordring, at vi rentabelt kunne investere i andre grønne energiformer, som solenergi.«

Nordic Solar blev stiftet i 2010 med hjælp fra en mindre gruppe investorer blandt andet med den nuværende næstformand i bestyrelsen Marinus Boogert. Det var svært i starten at rejse penge, men i løbet af de første par år, fik vi lukket flere og flere projekter, som viste sig at være sunde og gode investeringer. Herfra er der kommet mange flere engagerede investorer og dygtige medarbejdere til, som deler ideen bag Nordic Solar og troen på solenergi som en god sag og attraktiv investering.

Nikolaj Holtet Hoff: »Missionen for os både dengang og nu er at skabe en folkeaktie – hvor mange flere mennesker får en reel mulighed for at købe en aktie og investere deres penge i solenergi i fremtiden

At skabe en folkeaktie er ikke noget man kan gøre over natten eller i etableringsfasen af et selskab, men det er noget Nordic Solar bygger op, og som der arbejdes støt og målrettet hen imod.

»Missionen for os både dengang og nu er at skabe en folkeaktie – så mange flere mennesker får en reel mulighed for at købe en aktie og investere deres penge i solenergi i fremtiden.«

Nikolaj Holtet Hoff, Adm. direktør

Nordic Solar Management

Nordic Solar management

Du får som investor adgang til
2 forskellige investeringsprofiler

Nordic Solar Energy investerer i færdigbyggede solparker,
og Nordic Solar Global investerer i byggeklare projekter til solcelleparker.

Nordic Solar Energy

Nordic Solar
Energy

 • Investering i solparker i hele Europa

 • Forventet afkast på 6-8% årligt

 • De sidste 6 år årligt afkast på 8,5%

 • Årlige udbyttebetalinger
 • Lav risiko

Læs mere om Nordic Solar Energy

Læs seneste årsrapport

Nordic Solar
Global

 • Investering i udviklings- og byggeprojekter af store solparker

 • Afkast på 8-12% årligt
 • Afkast i 2019 på 16,5%
 • Afkast i 2020 på 10,1%

 • Moderat risiko

Læs mere om Nordic Solar Global

Læs seneste årsrapport

Bestyrelse og direktion

Bestyrelsen har til opgave at være sparringspartner for direktionen og sikre gennemførelse af selskabets investeringspolitik. Bestyrelsen sikrer, som aktionærernes repræsentanter, at alle investeringsbeslutninger følger investeringspolitikken. Direktionen kan således ikke foretage investeringer uden at bestyrelsen har vurderet og godkendt dem. Bestyrelsen vælges årligt på den ordinære generalforsamling.

Christian Sagild
Christian SagildFormand
Christian har en solid finansiel baggrund. Han er uddannet aktuar fra Københavns Universitet og har haft en lang karriere indenfor pensions- og forsikringsbranchen.

Han har været ansat i Topdanmark siden 1996, fra 1998 som administrerende direktør for Topdanmark Life Insurance, og i perioden 2009-2018 var han koncernchef for Topdanmark.

Christian fokuserer nu på bestyrelsesposter og er i dag bestyrelses- medlem i:

 • Danske Bank A/S
 • Royal Unibrew A/S
 • Ambu A/S
 • Blue Ocean Robotics A/S
 • og bestyrelsesformand i Nordic Solar Energy A/S samt Nordic Solar Global A/S.

Christian er investor i Nordic Solar Energy A/S.

Marinus Boogert
Marinus BoogertNæstformand
Marinus har over 20 års erfaring indenfor solenergiindustrien, f.eks. fra Shell Solar, og er grundlægger og CEO af Onestone Solar Holding BV, samt administrerende direktør for Libra Cleantech Projects BV i Holland.

Udover at have en solid forståelse for branchen har Marinus også en Master of Business fra University of Groningen. 

Marinus er medstifter af Nordic Solar Energy A/S i 2010 og medejer af administrations-selskabet Nordic Solar Management A/S, der driver Nordic Solar Energy A/S og Nordic Solar Global A/S. Marinus er også næstformand for bestyrelsen i Nordic Solar Energy A/S samt Nordic Solar Global A/S. Marinus er investor i Nordic Solar Energy A/S.
Nikolaj Hoff
Nikolaj HoffAdm. direktør
Nikolaj har over 20 års erfaring med investeringer og virksomhedsdrift og har arbejdet for AT Kearney, IC Companys, Velux Gruppen og SR Private Brands.

Nikolaj er cand.polit. fra Københavns Universitet, og har de seneste 13 år drevet investeringsselskaber. I 2010 grundlagde Nikolaj Nordic Solar Energy og han ejer i dag majoriteten af Nordic Solar Management A/S.

Nikolaj har ansvaret for den daglige drift og ledelse af Nordic Solar Energy og af managementselskabet. Nikolaj sidder i bestyrelsen i Semler Gruppen, Dulong Fine Jewelry og har tidligere bl.a. varet bestyrelsesformand i Nørrebro Bryghus og Ticket to Heaven. Nikolaj er investor i Nordic Solar Energy.

Per Thrane
Per ThraneBestyrelsesmedlem
Per er civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet og grundlagde Thrane & Thrane med sin bror i 1981. Per var administrerende direktør for Thrane & Thrane, der blev børsnoteret på NASDAQ, OMX i 2001. Virksomheden er globalt førende inden for satellitkommunikationsudstyr med dengang 600 medarbejdere og en omsætning på DKK 1.199,4 mio.  

Per har bestyrelsesposter i BB Electronics A/S, Nordic Solar Global A/S, Nordic Solar Energy A/S og er bestyrelsesformand i Gentofte Kommunes Havne. Per er investor i Nordic Solar Global A/S og var blandt de første investorer i Nordic Solar Energy A/S og er det fortsat i dag.

Iben Mai Winsløw
Iben Mai WinsløwBestyrelsesmedlem
Iben er advokat fra Københavns Universitet og advokat ved landsretten samt medlem af Advokatnævnet. Ud over at være stifter af Byggesocietets Solenergiudvalg og advokat for virksomheder i solcelleindustrien grundlagde Iben også Winsløw Advokatfirma i København med ekspertise indenfor ejendomshandel, erhvervsleasing og ejendomsudvikling.

Iben har været ekstern lektor, lektor og eksaminator ved Københavns universitet og er bestyrelsesmedlem i Core Bolig VI, WindSpace A/S, Nordic Solar Global A/S og Nordic Solar Energy A/S, samt bestyrelsesformand for Zeso Arkitekter A/S. Iben er investor i Nordic Solar Global A/S.

Frank Schyberg
Frank Schyberg Bestyrelsesmedlem
Frank er certificeret inden for erhvervsforsikring fra Academy of Insurance og uddannet via bankbranchen. Frank er CEO og medejer af IQ Energy Nordic. IQ Energy Nordic leverer energibesparende løsninger til virksomheder i hele Norden. Frank har arbejdet i rekrutterings- branchen, blandt andet som CEO i Institut for Karriereudvikling, som manager og senior- partner i Signium International, samt som Nordic Manager for Stepstone.
Tidligere var Frank ansat i 15 år i den finansielle sektor og har været bestyrelsesmedlem i flere danske organisationer og virksomheder.

I dag er Frank bestyrelsesmedlem for Theis Vine A/S, Nordic Solar Global A/S, Nordic Solar Energy A/S og er medlem af VL Group 10. Frank er investor i Nordic Solar Energy A/S.

Nordic Solar Management

Nordic Solar Management (NSM) er selskabet i Nordic Solar, som administrerer selskaberne Nordic Solar Energy og Nordic Solar Global. Vi har et omfattende netværk på mere end 200 kontakter i solenergi-markedet, opbygget gennem mange år, så vi vurderer hvert år løbende nye projekter for mere end DKK 25 mia. NSM har et stærkt netværk af europæiske banker og administrerer i dag lån for ca. DKK 1,7 mia. i mere end 25 europæiske banker. Investeringsteamet har også stor erfaring med hjemtagelse, genforhandling og etablering af finansiering af solenergiprojekter.

Med udgangspunkt i et ønske om at skabe værdi og vækst for aktionærerne, driver NSM selskaberne ud fra disse grundværdier: grundighed, åbenhed og ærlighed. NSM stræber efter at være en seriøs og troværdig samarbejdspartner for kunder, leverandører og medarbejdere. Nøgleord er åbenhed i arbejdsmetoder, ærlig kommunikation og respekt for medarbejdernes balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Læs mere om Nordic Solar Management

Mød vores dygtige team her

Teamet i Nordic Solar består af mange forskellige gode mennesker, med en bred palette af fagområder, kompetencer og erfaring både nationalt og internationalt.

Vores medarbejdere har stor erfaring både indenfor den finansielle sektor og bæredygtig energi.

Teamet består af mennesker med hjertet rette sted, hvor de supplerer hinanden godt med meget forskellige personligheder.

Mød hele teamet bag Nordic solar

Nordic Solars portefølje af solparker

Fakta om Nordic Solar

Etableret i 2010

35 medarbejdere

Samlede investeringer
for DKK 3,2 mia.

119 parker i ni forskellige lande

400+ aktionærer

Afkast i 2020:
NSE 12,1% og Global 10,1%

Læs vores nyheder

Få mere viden her

Mød seks af vores investorer her

Kim René Pedersen, Partner i ATRIUM Kapitalforvaltning

Pernille Foss, Bestyrelsesmedlem og impact investor

Tommy Andersen, byFounders stifter

Jesper Ryby, stifter af Ryby Hvidevarer A/S

Michael Moesgaard, Iværksætter

Frederik Heegaard, medejer af Nørrebro Bryghus

Accepter venligst marketing cookies for at se vores videoer.