Nordic Solar

– over 11 års erfaring med solenergi

Siden etableringen i 2010 har Nordic Solar haft fokus på bæredygtig energi kombineret med et attraktivt afkast.
Nordic Solar er nået langt og har nu lavet transaktioner for mere end DKK 4 mia. i 10 forskellige Europæiske lande.
Vi er i dag blandt
de 50 største porteføljer i Europa og ambitionerne er fortsat store.

Lær os bedre at kende

Nordic Solar startede med et enkelt solprojekt, som vores stifter Nikolaj Holtet Hoff blev gjort opmærksom på. Da Nikolaj havde flere års erfaring med værdiansættelse af virksomheder, lavede han derfor naturligt en værdiansættelse på dette solprojekt.

Det viste sig at være yderst interessant med et attraktivt afkast, hvor den største risiko var det offentlige tilskud. Nikolaj valgte derfor at forfølge projektet, både fordi det økonomisk var meget interessant, men også fordi han havde en stor interesse i den grønne omstilling, særligt solenergi.

Nikolaj Holtet Hoff: »Jeg kiggede på projektet og syntes sol var super spændende. Vi var jo ikke, på det tidspunkt, sikre på, at verden ville få øjnene op for den grønne energi, især solenergi. Det var en svær dagsorden dengang, da vindenergi var mere dominerende. Jeg syntes, det var en spændende udfordring, at vi rentabelt kunne investere i andre grønne energiformer, som solenergi.«

Nordic Solar blev stiftet i 2010 med hjælp fra en mindre gruppe investorer blandt andet med den nuværende næstformand i bestyrelsen Marinus Boogert. Det var svært i starten at rejse penge, men i løbet af de første par år, fik vi lukket flere og flere projekter, som viste sig at være sunde og gode investeringer. Herfra er der kommet mange flere engagerede investorer og dygtige medarbejdere til, som deler ideen bag Nordic Solar og troen på solenergi som en god sag og attraktiv investering.

Nikolaj Holtet Hoff: »Missionen for os både dengang og nu er at skabe en folkeaktie – hvor mange flere mennesker får en reel mulighed for at købe en aktie og investere deres penge i solenergi i fremtiden

At skabe en folkeaktie er ikke noget man kan gøre over natten eller i etableringsfasen af et selskab, men det er noget Nordic Solar bygger op, og som der arbejdes støt og målrettet hen imod.

»Missionen for os både dengang og nu er at skabe en folkeaktie – så mange flere mennesker får en reel mulighed for at købe en aktie og investere deres penge i solenergi i fremtiden.«

Nikolaj Holtet Hoff, Adm. direktør
Nordic Solar management

Nordic Solar A/S

  • Investering i solparker i hele Europa

  • Investering i udviklings- og byggeprojekter af store solparker

  • Forventet afkast på 7-11% årligt
  • Solparker i drift: de sidste 6 år årligt afkast på 9,8%

  • Årlige udbyttebetalinger
  • Lav risiko

Læs mere om Nordic Solar

Investeringsfokus for Nordic Solar A/S:

Bestyrelsen

Bestyrelsen har til opgave at være sparringspartner for direktionen og sikre gennemførelse af selskabets investeringspolitik. Bestyrelsen sikrer, som aktionærernes repræsentanter, at alle investeringsbeslutninger følger investeringspolitikken.

Christian Sagild
Christian SagildFormand
Christian har en solid finansiel baggrund med en uddannelse som aktuar fra Københavns Universitet og har haft en lang karriere indenfor pensions- og forsikringsbranchen. Han var ansat i Topdanmark fra 1996-2018 og fra 1998 var han administrerende direktør for Topdanmark Life Insurance. Fra 2009-2018 var han koncernchef for Topdanmark.

Christian fokuserer nu på bestyrelsesposter og har indtil 2021 siddet i Danske Banks bestyrelse,

Christian er i dag bestyrelsesmedlem i Royal Unibrew A/S og Ambu A/S samt bestyrelsesformand i Nordic Solar Energy A/S og Nordic Solar Global A/S.

Christian er investor i begge Nordic Solar selskaberne.

Iben Mai Winsløw
Iben Mai WinsløwBestyrelsesmedlem
Iben er advokat fra Københavns Universitet og advokat ved landsretten samt medlem af Advokatnævnet. Iben har været ekstern lektor og eksaminator ved Københavns Universitet og Dansk Advokatsamfund.

Ud over at være stifter af Byggesocietets Solenergiudvalg og advokat for virksomheder i solcelle industrien, så er Iben også stifter af Winsløw Advokatfirma med ekspertise indenfor ejendomshandel, erhvervsleasing og ejendomsudvikling.

Iben er bestyrelsesformand for Zeso Arkitekter A/S, Zeso Alliance A/S, Winsløw Advokatpartnerselskab and Winlaw Advokatanpartsselskab samt bestyrelsesmedlem i Core Bolig VI, WindSpace A/S, Nordic Solar Global A/S and Nordic Solar Energy A/S.

Iben er investor i Nordic Solar Global A/S.

Frank Schyberg
Frank Schyberg Bestyrelsesmedlem
Frank er Bankuddannet og Exam. Erhvervsassurandør fra Academy of Insurance (FOAK, niveau 5, HD). Frank er CEO og medejer af IQ Energy Nordic. IQ Energy Nordic leverer “Energy Management Systems” til virksomheder i hele Norden.

Frank har arbejdet 14 år i rekrutteringsbranchen, blandt andet som CEO i Institut for Karriereudvikling, som Direktør og seniorpartner i Signium International, samt som Nordisk Direktør for Stepstone.

Frank var tidligere ansat i den finansielle sektor i forskellige lederstillinger og har været bestyrelsesmedlem, herunder bestyrelsesformand, i flere danske organisationer og virksomheder.

I dag er Frank bestyrelsesmedlem i Nordic Solar Global A/S og Nordic Solar Energy A/S og han er medlem af VL-gruppe 10 i Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL).

Frank er investor i Nordic Solar Energy A/S.

Vibeke Bak Solok
Vibeke Bak SolokBestyrelsesmedlem
Vibeke Bak Solok har en solid finansiel- og risikostyringsbaggrund. Hun er uddannet statsautoriseret revisor og har tilbragt 18 år i PwC i både Danmark og Tyskland, herunder som revisionspartner fra 2006 til 2013.
Vibeke kom til Dansk Bank som Executive Vice President i 2013, hvor hun tilbragte 3 år i Group Finance, hvor hun sluttede som meddirektør. Derefter fulgte 4 år i Danske Banks risikostyringsafdeling, hvor hun sluttede som COO for koncernens risikostyring med et bredt ansvar for risikostyring i koncernen.

Vibeke har været bestyrelsesmedlem i flere danske virksomheder samt virksomheder i Indien og Norge i sin tid i Danske Bank. Fra 2018 til 2021 var Vibeke bestyrelsesmedlem i Co-Ro, en dansk drikkevare virksomhed med globalt salg og var blandt andet del af oprettelsen af et revisionsudvalg.

Vibeke har siden 2021 været en del af bestyrelsen i November First A/S, en dansk fintech-virksomhed.

Christian Dulong Hoff
Christian Dulong Hoff Bestyrelsesmedlem
Christian Dulong Hoff er uddannet cand. polit fra Københavns Universitet og har haft en lang karriere i dansk og norsk erhvervsliv indenfor energi og detail. Dels som CEO i 7-Eleven Danmark og i YX Energi Danmark og Norge, hvor store investeringsprojekter og en fuldstændig omlægning af virksomheden blev gennemført.
I dag fokuserer Christian udelukkende på investeringer i langsigtede aktiver samt scale-up virksomheder og på bestyrelseskarriere, med formandsposter i Easytranslate A/S, Comadso A/S, Dulong Fine Jewelry A/S og Nordic Solar Management A/S samt en menig bestyrelsespost i Semlergruppen.

Christian er investor i Nordic Solar A/S.

Direktionen

Direktionen kan ikke foretage investeringer uden at bestyrelsen har vurderet og godkendt dem. Bestyrelsen vælges årligt på den ordinære generalforsamling.

Nikolaj Holtet Hoff
Nikolaj Holtet HoffAdm. direktør
Nikolaj har mere end 20 års erfaring med investering og med virksomhedsledelse og -drift i kraft af sit arbejde for Aarsøe Nielsen & Partners, IC Companys, VELUX Gruppen og SR Private Brands.

Nikolaj har en kandidatgrad i økonomi fra Københavns Universitet og har i de sidste 16 år forvaltet investeringsselskaber.

I 2010 var Nikolaj med til at grundlægge Nordic Solar, og er i dag blandt selskabets største investorer. Nikolaj er ansvarlig for den daglige drift og ledelse af Nordic Solar A/S.

Nikolaj er tidligere bestyrelsesmedlem i Semler Gruppen, Dulong Fine Jewelry A/S og Unidrain, og har tidligere været bestyrelsesformand for Nørrebro Bryghus og Ticket to Heaven.

Anders Søgaard-Jensen
Anders Søgaard-Jensen Sales Director

Anders har mere end 30 års erfaring med investering, salg og virksomhedsledelse. Han har en fortid som børsmægler i BG Bank og Abn Amro. Derudover har Anders arbejdet for IBM Danmark i mange år.

Anders er uddannet markedsøkonom og har i de sidste 9 år haft ansvaret for opbygningen af Nordic Solars kundeportefølje, IT infrastruktur og kommunikation. Han er medansvarlig for den daglige drift og ledelse af Nordic Solar A/S.

Anders er investor i Nordic Solar A/S.

Anders er tidligere bestyrelsesmedlem i Nordic Solar Management A/S.

Nordic Solar A/S

Med udgangspunkt i et ønske om at skabe værdi og vækst for aktionærerne, driver Nordic Solar forretningen ud fra vores grundværdier: grundighed, åbenhed og ærlighed.

Vi har et omfattende netværk på mere end 200 kontakter i solenergi-markedet, opbygget gennem mange år, så vi vurderer hvert år løbende nye projekter for mere end DKK 25 mia. Nordic Solar har et stærkt netværk af europæiske banker og administrerer i dag lån for ca. DKK 1,7 mia. i mere end 25 europæiske banker. Investeringsteamet har også stor erfaring med hjemtagelse, genforhandling og etablering af finansiering af solenergiprojekter.

Nordic Solar stræber efter at være en seriøs og troværdig samarbejdspartner for kunder, leverandører og medarbejdere. Nøgleord er åbenhed i arbejdsmetoder, ærlig kommunikation og respekt for medarbejdernes balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Mød vores dygtige team her

Teamet i Nordic Solar består af mange forskellige gode mennesker, med en bred palette af fagområder, kompetencer og erfaring både nationalt og internationalt.

Vores medarbejdere har stor erfaring både indenfor den finansielle sektor og bæredygtig energi.

Teamet består af mennesker med hjertet rette sted, hvor de supplerer hinanden godt med meget forskellige personligheder.

Mød hele teamet bag Nordic solar

Ambitionen er at blive Nordens førende solenergiselskab

Nordic Solar A/S har p.t. ca. 300 megawatt i drift eller under etablering samt en stærk udviklingsportefølje, som på relativ kort sigt vil kunne bidrage med yderligere 500 megawatt.

Det betyder, at ambitionen om at eje og drive en produktion på 1 gigawatt – svarende til omkring en halv million husstandes elforbrug – inden 2025, er indenfor rækkevidde.

Fakta om Nordic Solar

Etableret i 2010

40+ medarbejdere

Samlede investeringer
for DKK 4 mia.

142 parker i 10
forskellige lande

500+ aktionærer

Afkast de sidste 6 år
p.a. på 9,8%

Nordic Solars portefølje af solparker

Nordic Solar A/S har både Solparker i drift og byggeprojekter i hele Europa.
Du kan se flere detaljer her forneden.

Se videohilsen fra en af vores solparker

Mød seks af vores investorer her

Kim René Pedersen, Partner i Curo Capital
Pernille Foss, Bestyrelsesmedlem og impact investor
Tommy Andersen, byFounders stifter
Jesper Ryby, stifter af Ryby Hvidevarer A/S
Michael Moesgaard, Iværksætter
Frederik Heegaard, medejer af Nørrebro Bryghus

Accepter venligst marketing cookies for at se vores videoer.

Læs vores nyheder

Få mere viden her