Nordic Solar

– erfaring med solenergi siden 2010

Siden etableringen i 2010 har Nordic Solar haft fokus på at producere solenergi kombineret med et attraktivt afkast.
Nordic Solar er nået langt og har nu lavet transaktioner for mere end DKK 4 mia. i 12 forskellige europæiske lande. Ambitionerne er fortsat store.

Lær os bedre at kende

Nordic Solar startede med et enkelt solprojekt, som vores stifter Nikolaj Holtet Hoff blev gjort opmærksom på. Da Nikolaj havde flere års erfaring med værdiansættelse af virksomheder, lavede han derfor naturligt en værdiansættelse på dette solprojekt.

Det viste sig at være yderst interessant med et attraktivt afkast, hvor den største risiko var det offentlige tilskud. Nikolaj valgte derfor at forfølge projektet, både fordi det økonomisk var meget interessant, men også fordi han havde en stor interesse i den grønne omstilling, særligt solenergi.

Nikolaj Holtet Hoff: »Jeg kiggede på projektet og syntes sol var super spændende. Vi var jo ikke, på det tidspunkt, sikre på, at verden ville få øjnene op for den grønne energi, især solenergi. Det var en svær dagsorden dengang, da vindenergi var mere dominerende. Jeg syntes, det var en spændende udfordring, at vi rentabelt kunne investere i andre grønne energiformer, som solenergi.«

Nordic Solar blev stiftet i 2010 med hjælp fra en mindre gruppe investorer blandt andet med den daværende næstformand i bestyrelsen Marinus Boogert. Det var svært i starten at rejse penge, men i løbet af de første par år, fik vi lukket flere og flere projekter, som viste sig at være sunde og gode investeringer. Herfra er der kommet mange flere engagerede investorer og dygtige medarbejdere til, som deler ideen bag Nordic Solar og troen på solenergi som en god sag og attraktiv investering.

Nikolaj Holtet Hoff: »Missionen for os både dengang og nu er at skabe en folkeaktie – hvor mange flere mennesker får en reel mulighed for at købe en aktie og investere deres penge i solenergi i fremtiden

At skabe en folkeaktie er ikke noget man kan gøre over natten eller i etableringsfasen af et selskab, men det er noget Nordic Solar bygger op, og som der arbejdes støt og målrettet hen imod.

»Missionen for os både dengang og nu er at skabe en folkeaktie – så mange flere mennesker får en reel mulighed for at købe en aktie og investere deres penge i solenergi i fremtiden.«

Nikolaj Holtet Hoff, Adm. direktør

Dokumenter vedr. generalforsamling

Nordic Solar management

Nordic Solar A/S

 • En investering i mere solenergi.
  Minimumsinvesteringen hos Nordic Solar er DKK 750.000, –

 • Investering i byggeprojekter af industrielle solparker

 • Forventet afkast på 7-11% årligt*
  *Dette scenarie er et skøn over den fremtidige udvikling baseret på nuværende markedsforhold og er ikke en præcis indikator. Investeringens afkast afhænger af udviklingen i markedet og en række andre faktorer, samt investeringens levetid. Anbefalet investeringsperiode er 20 år.

 • Afkast de seneste 7 år på 9,3%*
  *Historiske afkast er ikke garanti for fremtidigt afkast.

 • Geografisk spredning i 12 europæiske lande
 • Årlige udbyttebetalinger
 • Ledelsen er selv medaktionærer
Læs mere om Nordic Solar

Investeringsfokus for Nordic Solar:

Bestyrelse og komiteer

Bestyrelsen har til opgave at være sparringspartner for direktionen og sikre gennemførelse af selskabets investeringspolitik. Bestyrelsen sikrer, som aktionærernes repræsentanter, at alle investeringsbeslutninger følger investeringspolitikken.

Christian Sagild
Christian SagildFormand for bestyrelsen og Aflønnings- og nomineringskomiteen, medlem af Revisions- og risikokomiteen
Christian har en solid finansiel baggrund. Han er uddannet aktuar fra Københavns Universitet og har haft en lang karriere inden for forsikrings- og pensionsbranchen. Han har været ansat i Topdanmark i 1996-2018, fra 1998 som administrerende direktør for Topdanmark Life Insurance, og i perioden 2009-2018 var han CEO for Topdanmark.

Christian fokuserer nu på bestyrelsesarbejde og er bestyrelsesmedlem i Royal Unibrew A/S og Ambu A/S samt bestyrelsesformand for Penneo A/S.

Christian er aktionær i Nordic Solar A/S, hvor han ejer 21.530 aktier og 66.000 warrants.

Iben Mai Winsløw
Iben Mai WinsløwBestyrelsesmedlem og medlem af Aflønnings- og nomineringskomiteen
Iben er advokat fra Københavns Universitet med møderet for landsretten. Hun har været ekstern lektor og eksaminator ved Københavns Universitet og Dansk Advokatsamfund.

Iben er stifter og formand for bestyrelsen i Winsløw Advokatpartnerselskab med ekspertise inden for ejendomstransaktioner, erhvervslejeret og ejendomsudvikling.
Iben er desuden medlem af bestyrelsen for Energifinans A/S.

Derudover er Iben bestyrelsesformand for Zeso Architects A/S, Zeso Alliance A/S og Winsløw Advokatpartnerselskab samt bestyrelsesmedlem i Core Property Bolig IV og Windspace A/S.

Iben er aktionær i Nordic Solar A/S, hvor hun ejer 17.296 aktier og 33.000 warrants.

Frank Schyberg
Frank Schyberg Bestyrelsesmedlem og medlem af Aflønnings- og nomineringskomiteen
Frank er CEO og medejer af IQ Energy Nordic. IQ Energy Nordic leverer Energy Management System (EMS)-løsninger til virksomheder i hele Norden.

Frank har arbejdet i bank- og forsikringsbranchen i 15 år. Derefter arbejdede han i rekrutteringsbranchen, bl.a. som CEO for Institut for Karriereudvikling og som Nordic Managing Director for Stepstone. Frank har været bestyrelsesmedlem, herunder bestyrelsesformand, i adskillelige danske organisationer og virksomheder. Frank er medlem af Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL-gruppe 10).

Frank er aktionær i Nordic Solar A/S, hvor han ejer 29.476 aktier og 33.000 warrants.

Vibeke Bak Solok
Vibeke Bak SolokBestyrelsesmedlem og formand for Revisions- og risikokomiteen
Vibeke har en solid baggrund inden for det finansielle område og risikostyring, herunder en uddannelse som statsautoriseret revisor. Hun har arbejdet hos PwC i Danmark og Tyskland i 18 år og var revisionspartner fra 2006 til 2013. I dag er Vibeke CFO hos ATP Ejendomme. Før ATP Ejendomme arbejdede Vibeke i Danske Bank som Executive Vice President for Group Financing og som COO for Group Risk Management med et bredt ansvar for risiko på tværs af koncernen.

Vibeke har siddet i bestyrelsen hos adskillelige danske, indiske og norske virksomheder i løbet af sin tid hos Danske Bank. I dag sidder Vibeke i bestyrelsen hos Lunar Group og bank, hvor hun er medlem af revisions- og risikoudvalget, og hos November First, hvor hun er formand for Compliance-udvalget.

Vibeke ejer 33.000 warrants i Nordic Solar.

Christian Dulong Hoff
Christian Dulong Hoff Bestyrelsesmedlem og medlem af Revisions- og risikokomiteen
Christian Dulong Hoff har en kandidatgrad i økonomi fra Københavns Universitet og har haft en lang erhvervskarriere i Danmark og Norge inden for energi og detail. Han var CEO for 7-Eleven Danmark i perioden 2000-2006 og CEO for YX Energi Danmark og Norge fra 2006-2010 samt bestyrelsesformand for Nordic Solar Management.

I dag fokuserer han udelukkende på investeringer i langsigtede aktiver og vækstvirksomheder samt bestyrelsesposter. Christian er bestyrelsesformand i Easytranslate A/S, Comadso A/S og Dulong Fine Jewelry A/S og sidder i bestyrelsen hos Semler Group.

Christian er aktionær i Nordic Solar A/S, hvor han ejer 152.302 aktier og 53.687 warrants.

Direktionen

Direktionen kan ikke foretage investeringer uden at bestyrelsen har vurderet og godkendt dem. Bestyrelsen vælges årligt på den ordinære generalforsamling.

Nikolaj Holtet Hoff
Nikolaj Holtet HoffCEO
Nikolaj har mere end 20 års erfaring med investering og med virksomhedsledelse og -drift i kraft af sit arbejde for AT Kearney, IC Companys, VELUX Gruppen og SR Private Brands.

Nikolaj har en kandidatgrad i økonomi fra Københavns Universitet. Nikolaj grundlagde Nordic Solar Energy, Nordic Solar Global og Nordic Solar Management, der blev fusioneret i 2021. Nikolaj er ansvarlig for den daglige drift af Nordic Solar.

Nikolaj er tidligere bestyrelsesmedlem i Semler Gruppen, Dulong Fine Jewelry A/S og Unidrain og har tidligere været bestyrelsesformand for Nørrebro Bryghus og Ticket to Heaven.

Nikolaj er aktionær i Nordic Solar A/S, hvor han ejer 1.573.387 aktier og 687.500 warrants.

Anders Søgaard-Jensen
Anders Søgaard-JensenCSO
Anders har mere end 10 års erfaring i solindustrien og har arbejdet med investeringer, salg og ledelse i mere end 30 år. Han har erfaring som obligationshandler hos BG Bank og ABN Amro Bank. Desuden har Anders arbejdet for IBM Financial Services i mange år.

Anders har en grad i markedsøkonomi og har gennem de seneste ti år været ansvarlig for opbygningen af Nordic Solars aktionærportefølje, it-infrastruktur og kommunikationsplatform. Anders er en del af direktionen med ansvar for kunderelationer, bæredygtighed og kommunikation hos Nordic Solar. Anders er tidligere bestyrelsesmedlem i Nordic Solar Management.

Anders er aktionær i Nordic Solar A/S, hvor han ejer 261.274 aktier og 119.280 warrants.

Nordic Solar A/S

Med udgangspunkt i et ønske om at skabe værdi og vækst for aktionærerne, driver Nordic Solar forretningen ud fra vores grundværdier: grundighed, åbenhed og ærlighed.

Vi har et omfattende netværk i solenergimarkedet, opbygget gennem mange år, så vi vurderer hvert år løbende nye projekter for mere end DKK 25 mia. Nordic Solar har et stærkt netværk af europæiske banker og administrerer i dag lån i mere end 25 europæiske banker. Investeringsteamet har også stor erfaring med hjemtagelse, genforhandling og etablering af finansiering af solenergiprojekter.

Nordic Solar stræber efter at være en seriøs og troværdig samarbejdspartner for aktionærer, leverandører og medarbejdere. Nøgleord er åbenhed i arbejdsmetoder, ærlig kommunikation og respekt for medarbejdernes balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Mød vores dygtige team her

Teamet i Nordic Solar består af mange forskellige gode mennesker, med en bred palette af fagområder, kompetencer og erfaring både nationalt og internationalt.

Vores medarbejdere har stor erfaring både indenfor den finansielle sektor og bæredygtig energi.

Teamet består af mennesker med hjertet rette sted, hvor de supplerer hinanden godt med meget forskellige personligheder.

Mød hele teamet bag Nordic solar

Ambitionen er at blive Nordens førende solenergiselskab

Nordic Solar A/S har p.t. ca. 300 megawatt i drift eller under etablering samt en stærk udviklingsportefølje, som på relativ kort sigt vil kunne bidrage med yderligere 500 megawatt.

Det betyder, at ambitionen om at eje og drive en produktion på 1 gigawatt – svarende til omkring en halv million husstandes elforbrug – inden 2025, er indenfor rækkevidde.

Brancheforeninger

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus commodo volutpat neque, sit amet vehicula ligula varius eu. Cras sagittis luctus diam, non finibus elit elementum quis. Vestibulum vitae mi eu libero consectetur tristique eu quis mi. Duis laoreet rutrum imperdiet. In a ante est. Morbi facilisis nulla et dapibus auctor.

Etiam sed dolor pulvinar, malesuada massa ac, ullamcorper nibh. Curabitur sodales, mauris nec scelerisque ultrices, purus odio efficitur sem, ac consequat tellus nisi non tortor. Praesent velit elit, laoreet eget elementum eu, interdum eu metus. Praesent imperdiet eget felis eget sodales. Donec tincidunt vestibulum tellus, ac luctus erat feugiat id. Nunc pretium ultricies urna nec laoreet. Vestibulum vitae ipsum sed leo cursus porta.

Medlem af Dansk Solkraft

Fakta om Nordic Solar

Etableret i 2010

70+ medarbejdere

Samlede investeringer
for DKK 4 mia.

359 MWp produktion i 12
forskellige lande

700+ aktionærer

Afkast de seneste 7 år på 9,3% p.a.

Historiske afkast er ikke garanti for fremtidigt afkast

Nordic Solars portefølje af solparker

Nordic Solar A/S har både solparker i drift og byggeprojekter i Europa.
Du kan se flere detaljer her forneden.

Se videohilsen fra en af vores solparker

Se tidligere videoer

Læs vores nyheder

Få mere viden her