Bestyrelsen og Direktionen i

Nordic Solar A/S

Filmen om Nordic Solar

Bestyrelsen og Direktionen i

Nordic Solar A/S

Filmen om Nordic Solar

Bestyrelsen varetager aktionærernes interesser med fokus på risikostyring, samt løbende tilpasning af investeringsstrategien. Nøglebegreberne i dette arbejde er en langsigtet, grundig og realistisk tilgang til investeringerne, hvor målet er kvalitet frem for kvantitet. Bestyrelsen skal godkende alle væsentlige beslutninger.

Bestyrelse og komiteer

Bestyrelsen har til opgave at være sparringspartner for direktionen og sikre gennemførelse af selskabets investeringspolitik. Bestyrelsen sikrer, som aktionærernes repræsentanter, at alle investeringsbeslutninger følger investeringspolitikken.

Christian Sagild
Christian SagildFormand for bestyrelsen og Aflønnings- og nomineringskomiteen, medlem af Revisions- og risikokomiteen
Christian har en solid finansiel baggrund. Han er uddannet aktuar fra Københavns Universitet og har haft en lang karriere inden for forsikrings- og pensionsbranchen. Han har været ansat i Topdanmark i 1996-2018, fra 1998 som administrerende direktør for Topdanmark Life Insurance, og i perioden 2009-2018 var han CEO for Topdanmark.

Christian fokuserer nu på bestyrelsesarbejde og er bestyrelsesmedlem i Royal Unibrew A/S og Ambu A/S samt bestyrelsesformand for Penneo A/S.

Christian er aktionær i Nordic Solar A/S, hvor han ejer 21.530 aktier og 66.000 warrants.

Iben Mai Winsløw
Iben Mai WinsløwBestyrelsesmedlem og medlem af Aflønnings- og nomineringskomiteen
Iben er advokat fra Københavns Universitet med møderet for landsretten. Hun har været ekstern lektor og eksaminator ved Københavns Universitet og Dansk Advokatsamfund.

Iben er stifter og formand for bestyrelsen i Winsløw Advokatpartnerselskab med ekspertise inden for ejendomstransaktioner, erhvervslejeret og ejendomsudvikling.
Iben er desuden medlem af bestyrelsen for Energifinans A/S.

Derudover er Iben bestyrelsesformand for Zeso Architects A/S, Zeso Alliance A/S og Winsløw Advokatpartnerselskab samt bestyrelsesmedlem i Core Property Bolig IV og Windspace A/S.

Iben er aktionær i Nordic Solar A/S, hvor hun ejer 17.296 aktier og 33.000 warrants.

Frank Schyberg
Frank Schyberg Bestyrelsesmedlem og medlem af Aflønnings- og nomineringskomiteen
Frank er CEO og medejer af IQ Energy Nordic. IQ Energy Nordic leverer Energy Management System (EMS)-løsninger til virksomheder i hele Norden.

Frank har arbejdet i bank- og forsikringsbranchen i 15 år. Derefter arbejdede han i rekrutteringsbranchen, bl.a. som CEO for Institut for Karriereudvikling og som Nordic Managing Director for Stepstone. Frank har været bestyrelsesmedlem, herunder bestyrelsesformand, i adskillelige danske organisationer og virksomheder. Frank er medlem af Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL-gruppe 10).

Frank er aktionær i Nordic Solar A/S, hvor han ejer 29.476 aktier og 33.000 warrants.

Vibeke Bak Solok
Vibeke Bak SolokBestyrelsesmedlem og formand for Revisions- og risikokomiteen
Vibeke har en solid baggrund inden for det finansielle område og risikostyring, herunder en uddannelse som statsautoriseret revisor. Hun har arbejdet hos PwC i Danmark og Tyskland i 18 år og var revisionspartner fra 2006 til 2013. I dag er Vibeke CFO hos ATP Ejendomme. Før ATP Ejendomme arbejdede Vibeke i Danske Bank som Executive Vice President for Group Financing og som COO for Group Risk Management med et bredt ansvar for risiko på tværs af koncernen.

Vibeke har siddet i bestyrelsen hos adskillelige danske, indiske og norske virksomheder i løbet af sin tid hos Danske Bank. I dag sidder Vibeke i bestyrelsen hos Lunar Group og bank, hvor hun er medlem af revisions- og risikoudvalget, og hos November First, hvor hun er formand for Compliance-udvalget.

Vibeke ejer 33.000 warrants i Nordic Solar.

Christian Dulong Hoff
Christian Dulong Hoff Bestyrelsesmedlem og medlem af Revisions- og risikokomiteen
Christian Dulong Hoff har en kandidatgrad i økonomi fra Københavns Universitet og har haft en lang erhvervskarriere i Danmark og Norge inden for energi og detail. Han var CEO for 7-Eleven Danmark i perioden 2000-2006 og CEO for YX Energi Danmark og Norge fra 2006-2010 samt bestyrelsesformand for Nordic Solar Management.

I dag fokuserer han udelukkende på investeringer i langsigtede aktiver og vækstvirksomheder samt bestyrelsesposter. Christian er bestyrelsesformand i Easytranslate A/S, Comadso A/S og Dulong Fine Jewelry A/S og sidder i bestyrelsen hos Semler Group.

Christian er aktionær i Nordic Solar A/S, hvor han ejer 152.302 aktier og 53.687 warrants.

Direktionen

Direktionen kan ikke foretage investeringer uden at bestyrelsen har vurderet og godkendt dem. Bestyrelsen vælges årligt på den ordinære generalforsamling.

Nikolaj Holtet Hoff
Nikolaj Holtet HoffCEO
Nikolaj har mere end 20 års erfaring med investering og med virksomhedsledelse og -drift i kraft af sit arbejde for AT Kearney, IC Companys, VELUX Gruppen og SR Private Brands.

Nikolaj har en kandidatgrad i økonomi fra Københavns Universitet. Nikolaj grundlagde Nordic Solar Energy, Nordic Solar Global og Nordic Solar Management, der blev fusioneret i 2021. Nikolaj er ansvarlig for den daglige drift af Nordic Solar.

Nikolaj er tidligere bestyrelsesmedlem i Semler Gruppen, Dulong Fine Jewelry A/S og Unidrain og har tidligere været bestyrelsesformand for Nørrebro Bryghus og Ticket to Heaven.

Nikolaj er aktionær i Nordic Solar A/S, hvor han ejer 1.573.387 aktier og 687.500 warrants.

Anders Søgaard-Jensen
Anders Søgaard-JensenCSO
Anders har mere end 10 års erfaring i solindustrien og har arbejdet med investeringer, salg og ledelse i mere end 30 år. Han har erfaring som obligationshandler hos BG Bank og ABN Amro Bank. Desuden har Anders arbejdet for IBM Financial Services i mange år.

Anders har en grad i markedsøkonomi og har gennem de seneste ti år været ansvarlig for opbygningen af Nordic Solars aktionærportefølje, it-infrastruktur og kommunikationsplatform. Anders er en del af direktionen med ansvar for kunderelationer, bæredygtighed og kommunikation hos Nordic Solar. Anders er tidligere bestyrelsesmedlem i Nordic Solar Management.

Anders er aktionær i Nordic Solar A/S, hvor han ejer 261.274 aktier og 119.280 warrants.

Få mere at vide om investering i solenergi

Kontakt mig, tak