Nordic Solar har indgået PPA-aftaler med Fuzion, Fipros og EWII

Nordic Solar, der bygger og driver solparker i Danmark og resten af Europa, har indgået strømsalgsaftaler (PPA-aftaler) med tre virksomheder om at aftage strøm fra solenergi fra Højby Solpark nær Odense på Fyn. Aftalerne med Fuzion, Fipros og EWII sikrer de tre virksomheder grøn strøm over en 10 til 11-årig periode. Højby Solpark åbner den 15. august.

Nordic Solar, som åbner Højby Solpark nær Odense den 15. august, har indgået PPA-aftaler, som skal forsyne tre danske virksomheder med grøn strøm. Solparken, der er etableret med et særligt fokus på biodiversitet, skal forsyne Fuzion, Fipros og EWII med grøn energi til en fast pris over en 10-årig periode for Fuzion og Fipros, samt en 11-årig periode for EWII. Nordic Solar forventer at tilføje yderligere aftagere i den nærmeste tid på den resterende kapacitet.

 PPA-aftaler er centrale i den grønne omstilling
Nordic Solars store, nye solpark på Fyn bidrager til grønnere energiforbrug. Første spadestik til solparken blev taget i november sidste år, og etableringen har haft et særligt fokus på øget biodiversitet. Højby Solpark har en kapacitet på 32 MWp, og med den nye aftale skal solparken blandt andet nu forsyne de tre virksomheder med grøn strøm. Efterspørgslen efter solenergi er konstant stigende, og det glæder Nordic Solar at kunne bidrage til den grønne omstilling hos flere virksomheder:

”Vi ønsker hos Nordic Solar at bidrage til, at flere danske virksomheder kan benytte vedvarende energi og styrke deres grønne indsatser. Vi sætter pris på visionære virksomheder, som vil være med til at styrke den grønne omstilling, og derfor er vi utroligt glade for at have indgået en ny aftale med Fuzion, Fipros og EWII. Vi vil gerne takke virksomhederne samt vores rådgivere fra Our New Energy og EWII, der har hjulpet med at få aftalerne på plads, for et godt samarbejde omkring de indgåede strømsalgsaftaler,” fortæller CIO hos Nordic Solar, Holger Bang.

Mere bæredygtig IT-drift for Fuzions kunder
Den nye PPA-aftale med Fuzion, der starter senest den 1. januar 2025, vil årligt aftage 13 GWh eller ca. en tredjedel af Højby Solparks samlede produktionskapacitet på 32 MWp. Hos Skanderborg-baserede Fuzion, der leverer datacenterinfrastruktur til kunder med forretningskritiske IT-systemer, er aftalen en naturlig del i virksomhedens ambition om mere bæredygtig it-drift:

”Der er en del usynlige miljøpåvirkende faktorer ved it-drift, som vi har et stærkt ønske om at reducere. Både fordi vi selv har ambitioner om at bidrage til den grønne omstilling, men også fordi vi oplever et stigende ønske fra vores kunder om at kunne tilvælge grøn strøm. Med vores nye aftale for Nordic Solar og Højby Solpark, kan vi nu i højere grad imødekomme disse ønsker,” fortæller CEO hos Fuzion, Christian Holm Christensen.

Grøn strøm er en vigtig del af ansvarligt forbrug og produktion hos Fipros
Fipros, som er en fynsk lønproducent af fødevarer og fødevareingredienser, vil med den nye 10-årige aftale aftage 3,9 GWh eller 10 pct. af Højby Solparks samlede produktionskapacitet. Her vil aftalen med Nordic Solar bidrage til den danske virksomheds ønske om en grønnere profil:

”Socialt ansvar er fundamentet i vores ledelsesprioritering, og vi har et stærkt ønske om at mindske vores klimaaftryk. Derfor er vi også utrolig glade for den indgåede aftale med Nordic Solar, som særligt bidrager til vores mission og prioriteringsområde om ansvarligt forbrug og produktion,” fortæller Conny Twisttmann, der er CEO hos Fipros.

Frugtbart samarbejde om PPA-aftalerne
PPA-aftalerne for Højby Solpark er udarbejdet i et samarbejde mellem Nordic Solar og energikoncernen EWII, der er leverandør af el, vand, fjernvarme og fiber. Hos EWII deler man Nordic Solars ambition om at sætte fart på den grønne omstilling:

”Vi er meget glade for vores samarbejde med Nordic Solar, og for at vi har fået lov til at være en del af projektet og agere et trygt bindeled mellem producenten og aftagervirksomhederne. PPA-aftaler med flere og flere er til stor gavn for den grønne omstilling, og derfor er det dejligt at kunne støtte virksomhederne i at omlægge deres elforbrug til mere miljøvenlig strøm,” fortæller Louise Knutsson, Lead Analyst hos EWII.

Energikoncernen er selv en af de tre nye aftagere af energien fra Højby Solpark. EWII har lavet en 11-årig aftale for 12 % af solcelleparkens kapacitet svarende til 5 GWh om året. Dermed har EWII sikret leveringen af grøn strøm til andre enheder i koncernen.

Foruden samarbejdet med Fuzion, Fipros, og EWII, har Nordic Solar samarbejdet med rådgivningsvirksomheden Our New Energy omkring indgåelsen af PPA-aftalerne. Herudover etableres Højby Solpark i samarbejde med GreenGo Energy og Mols Consulting, som har hjulpet med at etablere solparken med et særligt fokus på biodiversitet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev