Biodiversitet hos Nordic Solar

Det er Nordic Solars ambition at implementere biodiversitetsinitiativer i flere solpark-projekter med respekt for lokal natur og miljø

Biodiversitet i vores solparker

Hos Nordic Solar designer, udvikler og bygger vi vores egne solparkprojekter. Dette betyder, at vi kan implementere en helhedsorienteret tilgang til biodiversitet i vores solparkers design.

Ved at inkludere elementer til naturgenopretning fra begyndelsen af projektet kan vi tage hensyn til den lokale fauna og vegetation som en integreret del af designet og konstruktionen af vores solparker. Som for eksempel at omgive solparkerne med levende hegn, der fungerer som levesteder for dyreliv og samtidig giver naboerne udsigt til naturen i stedet for solpanelerne.

Vi har samarbejdet med eksterne lokale specialister med mange års erfaring inden for biodiversitet. Dette gøres for at sikre både den rette implementering for solparken og det lokale miljø, men også for at sikre, at vi kan måle effekten af de forskellige biodiversitetsinitiativer over tid.

På lang sigt forventer vi ydmygt, men realistisk, at disse biodiversitetsinitiativer vil bidrage positivt til naturen og det lokale miljø.

Solenergi er i rivende udvikling, og der bliver behov for at inddrage flere landarealer for at opnå behovet for grøn energi. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at vi tager ansvar for biodiversiteten og tør tænke i nye innovative løsninger i både vores nye solparker og, også dem, vi allerede har etableret over hele Europa. Lysabild er bare startskuddet for den indsats, vi vil rulle ud rundt omkring. Vi har rigtig mange muligheder for at skabe et sundt miljø for planter, dyr og insekter, og det er vi i fuld gang med at implementere

– Glenn Aagesen, COO

Nordic Solars første solpark med fokus på naturgenoprettelse

Lysabild Solpark blev bygget i 2022 og er den første solpark, hvor vi har fokuseret på naturgenopretning fra begyndelsen. Besøg siden om Lysabild for at lære mere om solparken og de biodiversitetsinitiativer, vi har implementeret i parken.