Bæredygtighed
hos Nordic Solar
Hos Nordic Solar arbejder vi konstant med at integrere og udvikle bæredygtighed i vores forretning og bæredygtighed er derfor en integreret del af vores nuværende strategi frem mod 2028.
Bæredygtighed er en integreret del af vores hverdag, som former Nordic Solar og konstant integreres i vores kultur og den måde vi opfører os på internt og i måden hvorpå vi driver forretning på organisation og kultur. Du kan læse mere her.


En investering i den grønne omstilling – solenergi
Hos Nordic Solar investerer vi i vedvarende energi i form af solparker i Danmark og i andre europæiske lande. Det er vores måde at bidrage til den grønne omstilling på. Via vores investereringer bidrager vi til ét af de miljømål, som EU har defineret som centrale i den grønne omstilling, nemlig modvirkning af klimaændringer. Det er samtidig med, at der ikke sker væsentlig skade på andre af de seks miljømål, som EU har defineret i den såkaldte EU Taksonomi for bæredygtige investeringer. Derudover kræver en bæredygtig investering, at der sikres god ledelsespraksis under hensyntagen til ledelsesstrukturer, menneske- og arbejdstagerrettigheder, aflønning af personale og overholdelse af skatteregler.
Bæredygtighedsrisiko politik og investeringsbeslutningsproces
EUs Taksonomi
Mere om bæredygtighedsforordningen
I september 2015 vedtog FNs Generalforsamling ’2030-dagsordenen’ som satte den globale ramme for bæredygtig udvikling. Udgangspunktet for dagsordenen er FN’s 17 verdensmål og kaldt Sustainable Development Goals (SDG). Verdensmålene bygger på de tre bæredygtighedsaspekter: Social, økonomisk og miljømæssig. På baggrund af denne ramme udviklede EU kommissionen EU’s grønne pagt, der blev offentliggjort 11. dec. 2019.
EU’s grønne pagt har til formål at sikre bæredygtighed, øge ressourceeffektiv, fremme cirkulær økonomi samt skabe klimaneutralitet og robusthed. Her forpligter EU sig bl.a. til tre ambitiøse klima- og energimål inden 2030.
For at realisere målene inddrages den finansielle sektor for at fremme bæredygtig finansiering og grønne investeringer. Dette igangsættes gennem EU Kommissionens Action Plan. I planen indgår bl.a. EU’s forordning om bæredygtig finansiering, den såkaldte ESG-forordning (ESG: Environmental, Social and Governance).
Forordningen gælder for virksomheder i den finansielle sektor i forhold til deres offentliggørelse af deres bæredygtighedsrelaterede (ESG) oplysninger i relation med deres finansielle produkter.
Formålet med forordningen er at harmonisere de finansielle investeringsoplysninger om bæredygtigheds aspekter. Dette for at aktionærer kan vurdere investeringers miljømæssige og sociale bæredygtighed, og træffe kvalificerede investerings-beslutninger.